Redningsselskapet: Flest drukninger etter fall fra land

redningsselskapet

Fire av ti drukninger så langt i år skyldes fall fra land/brygge i sjø, vann eller elv. Det viser Redningsselskapets drukningsstatistikk for perioden januar – november 2018.

– Vi kommer til å gjøre en grundig analyse av disse dødsfallene for å se på hva vi kan gjøre for å hindre at så mange drukner etter å ha havnet i vannet fra land. Dette blir en del av vår satsning på drukningsforebyggende aktiviteter i 2019, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Fire personer i alderen 41 til 60 år druknet i november. To menn og en kvinne ble funnet i sjøen ved henholdsvis Lindesnes, Nøtterøy og Kopervik, mens en kvinne ble funnet i elven Homla. Alle de fire har vært meldt savnet og ble funnet etter søk.

43 av de 97 omkomne så langt i år er funnet etter at de har falt fra land/brygge i sjø, vann eller elv. I 2017 druknet totalt 94 personer.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Drukningsårsaker januar – november 2018:

Fall fra land/brygge i elv/sjø/vann: 43
Bading: 18
Dykking: 3
Seilbrett/rafting: 1
Kano/kajakk: 2
Fritidsbåt: 17
Yrkesbåt: 5
Bil i sjø/vann: 6
Gjennom is: 1
Andre årsaker: 1

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.