– Pelsnæringen eksisterer fortsatt, og det er ingen seier

pels

I kveld deltok jeg på fakkeltoget mot pels, og jeg ønsker å dele appellen min med dere som ikke kunne komme.

Jeg heter Kassandra Petsas og jeg innehar flere verv i FpU og FrP, for eksempel er jeg nylig innvalgt som vara til Stortinget for Nordland FrP.

Hvis dere har gått i fakkeltoget mot pels i Bodø før, så har dere truffet på meg tidligere, jeg har flere år vært konferansier her, holdt appell og vært med på å arrangere toget. Det er viktig å engasjere seg i dyrevelferd. Det gjør også vi i FrP, og jeg er utrolig glad for å se et så brennende engasjement for dyra våre.

Så jeg må absolutt helt ærlig si at det er litt vanskelig for meg å stå her som FrP-representant etter statsbudsjettet ble sluppet.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Først og fremst, foreslår regjeringen å kutte i statsstøtten til frivillige dyrevernsorganisasjoner, der NOAH er en av dem. Dette er ikke lett å forsvare som dyreverner. Personlig er jeg for at færre bør få statsstøtte. Men hvis noen skal få, så bør de som arbeider for dyrevelferd være øverst på prioriteringslisten. NOAH og andre dyrevernsorganisasjoner fortjener all støtte de kan få. De gjør en kjempejobb!

Heldigvis er dette bare et forslag til statsbudsjett som er lagt frem, så jeg tror og håper at det fjernes i det endelige statsbudsjettet.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

Videre sier mange at FrP i regjering gir to millioner i støtte til pelsdyrbransjen, men det må jeg si ifra om at det ikke er helt riktig. Vi gir ingen støtte til pelsdyrindustrien. I jordbruksavtalen kom det en engangsbevilgning på to millioner til et dyrevelferdsprogram for pelsdyr, som ble vedtatt av Stortinget. Dette er penger som skal styrke velferden til dyrene. Selv om jeg, og mange andre i FrP, ønsker å legge ned pelsdyrnæringen, er vi glade for at det satses på velferden til disse dyra så lenge den eksisterer.

Det er viktig for meg å presisere at støtten til pelsdyrnæringen er kuttet betraktelig, nesten halvparten av tilskuddene til næringen har forsvunnet med FrP i regjering. Selv om jeg helst skulle sett at næringen ble lagt ned, er det gledelig at statsstøtten til næringen forsvinner. Dersom næringen mister statsstøtten, er en naturlig konsekvens er at den må legge ned – fordi folk flest ikke ønsker å støtte pelsindustrien ved å kjøpe disse produktene. Jeg har tro på at pelsnæringen ikke har noen fremtid dersom markedet får styre, noe som skjer i større grad med FrP i regjering.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Likevel må jeg erkjenne at kampen ikke er vunnet enda. Pelsnæringen eksisterer fortsatt, og det er ingen seier for hverken meg eller dyrene som lider i trange bur og grusomme omstendigheter hver dag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Lektor. Organisatorisk nestleder i Nordland FrP.