På vei til den skandinaviske finalen i First Lego League

nfk

Klasse 6A ved Mørkvedmarka skole og ungdomskoleelevene ved Strauman oppvekstsenter har fått støtte på inntil 30.000 hver til å delta i finalen som går av stabelen 12. mars i Ålesund.

I finalen skal klassene gjennomføre så mange oppdrag som mulig innen en gitt tid. Klassen skal også vise hvordan de har integrert FLLs tre kjerneverdier:

Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og idéer. Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer. Innvirkning: Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.

– Kompetanse innen realfag og teknologi er avgjørende for fremtidens nordlandssamfunn, og det er derfor viktig å oppmuntre barn og unge som viser interesse for teknologi og innovasjon sier fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

– Prosjektet vil også kunne bidra til å oppfylle FNs bærekraftsmål 4. Utdanning, delmål 4: «Innen 2030 oppnå en betydelig økning i antall unge og voksne som har kompetanse, blant annet i tekniske fag og yrkesfag, som er relevant for sysselsetting, anstendig arbeid og entreprenørskap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.