Nye tall: Kvinner griller mer grønnsaker enn menn

vegetarmat

Blant dem som griller oppgir 46 % at grønnsakene vanligvis utgjør mindre enn 16 % av grillen. Kvinner griller mer grønnsaker enn menn, 19 % av kvinnene griller grønnsaker hver gang. Til sammenligning er det kun 8 % av mennene som sier det samme.

– Det som derimot er gledelig er at hele 8 av 10 sier de spiser en salat til grillmåltidet, så grønnsakene kommer inn på et vis. Men husk grønnsaker på grillen også, det gir variasjon, gode smaker, og matglede, sier ernæringsrådgiver Iselin Sagen fra OFG.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

Grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler og godt med fiber, og det er godt kjent at det å spise mye frukt og grønt gir redusert risiko for hjerte og karsykdom og flere kreftformer. Fiber gjør at du holder deg mett til neste måltid og gjør godt for fordøyelsen. 

Griller du mye grønnsaker blir det mindre plass til det vi gjerne kan spise litt mindre av.  

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Grillmåltidet kan fort bli noe av det mest næringsrike du lager i sommer, og da ser jeg ingen grunn til å ikke grille hver dag det er fint vær ute.

Når grønnsakene får litt varmebehandling på grillen kommer de gode smakene bedre fram i grønnsakene. Det er lett å imponere med grillede grønnsaker. 

–  Mange menn har tydeligvis ikke oppdaget den fantastiske smaken på grillede grønnsaker og har mye godt i vente denne sommeren. Grillede grønnsaker er en kjapp og enkel måte å heve standarden på grillmåltidet og sørge for at alle spiser nok grønnsaker i løpet av sommeren, avslutter Iselin Sagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.