Ny avtale sikrer  fortsatt  fem  Hurtigruten-skip  mellom Bergen og Kirkenes

kleven

Hurtigruten  Norge  og Samferdselsdepartementet forlenger avtalen som sikrer  gods- og passasjertrafikk mellom Bergen og Kirkenes med fem skip.  Hurtigruten Norge stiller igjen med alle fem skipene i kystruten.   

Pandemien og reiserestriksjoner førte i 2020 til at Hurtigruten Norge måtte redusere driften av rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes til et minimum.  En tilleggsavtale med staten har sikret økt aktivitet og anløp annenhver dag i første kvartal.  Denne  avtalen  forlenges nå  ut juni. 

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Forlengelsen betyr at  de  34 havnene langs den tradisjonsrike ruten mellom Bergen og Kirkenes fortsatt vil  få anløp omtrent annenhver dag. 

-Jeg er fornøyd med at Hurtigruten Norge og Samferdselsdepartementet er blitt enige om en forlengelse. Samtidig taper vi betydelige summer på driften langs kysten. Som følge av omfattende reiserestriksjoner er det kun et fåtall gjester ombord.  Men gods- og lokaltrafikken er viktige tjenester selv om det er fritidsreisende som gjør at vi kan skape lønnsomhet, sier  Felin.  

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Reiselivet er svært hardt rammet av koronapandemien og de internasjonale og nasjonale reiserestriksjonene. Likevel ser konsernsjef i Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, positivt på tiden framover.   

– Det har vært en svært vanskelig tid for reiselivet, både i Norge og internasjonalt. Vi har tøffe måneder framover, men det er også mange lyspunkter. Stadig flere blir vaksinert. Pandemien er forbigående. Det vil bli bedre utover 2021. Tallene våre viser at etter et år i lock-down er folk ekstremt klare for å reise igjen. Vi vil trappe opp aktiviteten så snart det blir mulig og er trygt. Det betyr ikke bare mye for gjestene våre og våre ansatte, det betyr også enormt mye for lokalsamfunn og små og store samarbeidspartnere langs hele kysten, sier Skjeldam.    

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.