Norske Pride-arrangører søker Pride-låt for 2018

pride

Er du en låtskriverspire og vil skrive Pride-låta 2018? Eller har du kanskje en suksesslåt liggende klar allerede? Nettverket av Pride-arrangører i Norge søker årets Pride-låt og oppfordrer både nye og etablerte artister og band til å sende inn bidrag!

Sam&Sky vant fjorårets konkurranse med låta «Skammens diskotek». Nå skal låten for 2018 kåres.

– En god Pride-låt bør være noe man kan danse til, som er leken og lett synge med på. Det er fint å skrive en låt som passer med årets tema: «familie» – og familie kan bety både den familien man er oppvokst med, og den familien man velger selv. Det er mange måter å tolke en tekst på som gjør at så lenge helheten er gjennomført og man kan relatere seg til det så kommer man langt, forteller fjorårets vinnere Sam&Sky.

Les også:  Richard Hawley slipper albumet "In This City They Call You Love"

De vant med låta ”Skammens diskotek”, og duoen bestående av Sheila Simmenes og Stian Mikkelsen meddeler at det har vært veldig god promo for prosjektet deres.

– Det har vært et helt fantastisk fett år. Å høre låten i Pride-paradene rundt om i landet er ubeskrivelig nydelig. I tillegg har vi spilt rundt på de forskjellige markeringene, danset i folkemengder fulle av glitter, og fått tilbringe sommeren sammen med noen av de feteste menneskene vi har møtt, forteller Sheila Simmenes.

– Gjennom en sak vi støtter fullt ut er jeg veldig stolt av å kunne bidra med musikk på denne måten, supplerer Stian Mikkelsen.

Vinneren
Pride engasjerer tusenvis av mennesker over hele Norge hvert år, og vinneren får muligheten til å fremføre Pride-låta på Pride-festivaler over hele Norge.

Les også:  Bikelane slipper låta "Toes"

Send inn ditt bidrag til pridelaat@oslopride.no! Fristen for å sende inn bidrag til ”Årets Pride-låt” er 15. mars!

Artisten vil i tillegg til å få god promotering før og under festivalene, også få muligheten til å åpne Pride-sesongen under Regnbuedagene i Bergen. Artisten vil også bli honorert med 15 000 kroner.

Sam&Skys tips er å alltid stå for den du er.

– Ikke gjør noe bare fordi andre gjør det. Vær kreativ å gjør det på din måte. Gjør det slik at når produktet er ferdig føler du virkelig for å dele den følelsen man får med alle andre. Ikke nøl med å sende inn. Dette er en veldig fin sak og man kan få en god start med dette. Organisasjonen FRI, Pride-festivalene og folkene har omfavnet oss med åpne armer og kjærlighet, og tatt oss med på eventyr. Vi elsker FRI og de forskjellige Pride-festivalene for det viktige arbeidet de gjør, og vi er evig takknemlige.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Årets jury
Årets kompetente jury består av musiker Ida Iki fra bandet Biru Baby, manager for klubbkonseptet ”Det Gode Selskab” Terje Dybdahl, Reidar Engesbak som er både DJ og journalist og nettredaktør i Blikk, trompetist i Beglomeg og medlem av Oslo Prides kulturkomité Ingrid Frivold, og fjorårets vinnere Sheila Simmenes og Stian Mikkelsen fra Sam&Sky.

Juryen velger låta de synes best representerer årets Pride-tema. Vinneren annonseres 12. April.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.