Norsk Friluftsliv håper på ny sove-ute-rekord

telt ferie camping

I 2017 sov opp mot 100 000 ute under sove-ute-aksjonen #nattinaturen. Norsk Friluftsliv har tro på at rekorden blir slått førstkommende lørdag.

Lørdag 1. september blir sove-ute-aksjonen #nattinaturen arrangert over hele landet for fjerde året på rad. I fjor sov opp mot 100 000 ute denne natten, ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos.

– Vi satser på å slå fjorårets rekord, og håper at skoger, fjell og hager fra nord til sør igjen vil bli fylt med telt og hengekøyer, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Vil ha alle med
Sove-ute-aksjonen #nattinaturen har vist seg å være svært populær å delta på. Lasse Heimdal tror grunnen til det er at man selv velger hvor man legger terskelen for å delta, og at man kan delta uansett hvor i landet man bor.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; alle er invitert med ut. Det spiller ingen rolle om man setter opp teltet i hagen eller på fjellet, henger opp hengekøya i skogen bak huset, eller rett og slett bare drar dyna ut på balkongen for én natt, sier Heimdal.

– La barna prøve teltovernatting

Norsk Friluftsliv håper at særlig mange barn får oppleve det å sove ute for første gang lørdag 1. september.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

– #nattinaturen er en ypperlig anledning for foreldre å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere – for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal.

I tillegg til at folk oppfordres til å sove ute under #nattinaturen, arrangeres det også fellesovernattinger i regi av lokale lag og foreninger landet over, som er åpne for alle. Hvor disse holdes finner man i den nasjonale aktivitetskalenderen på www.friluftslivetsuke.no.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Rekordstor friluftsfeiring landet over
#nattinaturen markerer åpningen av Friluftslivets uke 2018, som varer fra 1. til 9. september. Denne uka blir det over 1100 friluftsarrangementer, aktiviteter, turer og kurs over hele landet.

Bak uka står paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 17 medlemsorganisasjoner. En rekke kommuner, friluftsråd og andre organisasjoner bidrar også med aktiviteter. Målet med Friluftslivets uke, som har vært arrangert siden 1993, er at så mange som mulig skal komme seg ut i naturen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.