Norsk Folkehjelp får én million kroner fra Viking Ocean Cruises

norsk folkehjelp

Pengene skal gå til vårt arbeid med beredskap og redningsarbeid langs norskekysten.

Gaven kommer etter innsatsen i forbindelse med evakueringen av cruiseskipet Viking Sky da de fikk motorproblemer ved Hustadvika 23. mars.

– Dette var en utrolig hyggelig overraskelse. Nok en gang har vi sett vi hvor viktig frivillige er for norsk beredskap, og det er svært gledelig at denne innsatsen blir sett og verdsatt på denne måten, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– Denne gaven skal vi bruke til å bygge en enda bedre beredskap i framtiden, sier Westhrin.

Norsk Folkehjelp har de siste årene hatt en stadig økende oppdragsmengde, og gaver som denne er et viktig bidrag i arbeidet for å møte det økende behovet.

– Dette var en stor hendelse som fikk mye oppmerksomhet, men faktum er at hver eneste dag – ett eller annet sted i landet – går alarmen og frivillige slipper det de har i hendene for å bidra, sier Westhrin.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Da alarmen gikk for de frivillige som var i nærheten av Hustadvika den 23. mars, rykket 30 mannskaper ut så raskt de kunne. I Brynhallen ble deres hovedoppgave å ivareta de evakuerte som kom til hallen. I tillegg til å bidra med behandlingen av skadde, var en av en av Norsk Folkehjelps viktigste oppgaver å være til stede for de som trengte en hånd å holde i og noen å snakke med etter en svært dramatisk opplevelse.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Arbeidet vårt har i ettertid vist seg å være viktig, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Fram til passasjerene kom til hallen hadde all kontakt med andre vært korte beskjeder. Vi besluttet raskt at alle skulle få hver sin kontaktperson, og vi hadde kapasitet å gi dem den tiden de trengte, sier Peter Harholt, frivillig i Norsk Folkehjelp Nesset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.