Mattilsynets spesifiserer mandatet i ekstern gransking

mattilsynet

Mattilsynet jobber med mandatet for ekstern gransking av egen organisasjon. De første områdene for granskingen er nå spesifisert.

– Vi tar historiene vi hører fra næringsorganisasjoner, bønder og andre på alvor. Vi må stille oss spørsmålet; utfører vi tilsynet vårt på en riktig måte? Svaret kan vi ikke gi selv, det må vi få fra en ekstern gransking, sier Karina Kaupang, fungerende administrerende direktør i Mattilsynet.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Den eksterne granskingen skal blant annet se på ansvarsfordeling mellom Mattilsynet og dyrevernnemndene, altså om bruken følger Stortingets intensjon.

– Granskingen skal også se på hvordan Mattilsynet utfører og følger opp tilsyn. I første omgang skal de se på dette i region sør og vest, og spesielt i Rogaland. Mange av tilbakemeldingene som har kommet fra ulike hold gjelder dette fylket. Derfor er det naturlig for Mattilsynet å få undersøkt dette nærmere, sier Kaupang.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Resultatene fra interne undersøkelser og ekstern gransking vil avgjøre om vi også må se nærmere på andre områder av virksomheten vår, sier Kaupang.

– Som tilsynsmyndighet kan vi ikke leve med denne situasjonen. Vi må gjenreise tilliten vi er avhengige av, slik at samfunnet kan stole på at vi gjør en god jobb, sier Kaupang.

Mattilsynet har allerede startet egne foreløpige undersøkelser, som blant annet innebærer hvordan dyrevernnemndene nå brukes, samt gjennomgang av retningslinjene for hvordan Mattilsynet gjennomfører tilsyn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.