Lotte Miller med karrierebeste i verdensserien i triatlon

triatlon

Lotte Miller fra Stavanger stilte i WTS (toppserien i triatlon) lørdag, i Montreal, Canada. Løpet var på den olympiske distansen, med 1500 m svøm, 40 km sykkel og 10 km løp. Hun gjennomførte en solid konkurranse og ble nummer 10, hennes beste resultat på distansen.

Miller har, som de norske herrene, gjort seg bemerket som en sterk syklist i det internasjonale elitefeltet. Også i går var hennes sterke kapasitet og tekniske kompetanse på syklingen avgjørende.

Rotete start
Da starten gikk i Montreal, kl 19.30 norsk tid, var det flere av kvinnene som ble stående igjen i noen sekunder på startmoloen. En av de som drøyde var Miller.

– Det var en spesiell start. Det var helt stille og ikke de lydene vi er vant til før startskuddet. Jeg ble stående igjen et par sekunder, og dermed fikk jeg en dårlig start og måtte kjempe meg fram, fortalte Miller rett etter løpet.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Miller kom opp fra svøm et drøyt minutt bak de fremste, men var i skiftesonen sammen med favoritter som europamester Nicola Spirig, og britene Jodie Stimpson og Vicky Holland. Alle disse er sterke syklister.

Foran dem lå britene Jessica Learnmonth og Sophie Coldwell og amerikanerne Katie Zaferes og Summer Cook, etter et brudd på svømmingen.

Miller jobbet for et brudd på syklingen
Hovedfeltet var stort med 20 utøvere, som ikke er noe fordel for å få i gang et samarbeid. Likevel tok de inn 10 sekunder på tetgruppa allerede på den første av ni runder, og feltet var da allerede i ferd med å bryte opp i mindre grupper.

Miller var en av dem som startet syklingen hardt og sikret høyt tempo. Etter en runde til, var oppbrytningen et faktum, og innen fire runder var unnagjort, hadde gruppen til Miller, Spirig, Stimpson og Holland tatt inn teten. Dermed var det en gruppe på 13 utøvere som lå i tet siste halvdel av sykkeldelen.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Gruppen holdt seg samlet inn til skiftesonen, og ledet med over tre minutter til neste gruppe, med gode løpere som Ashleigh Gentle fra Australia, og Rachel Klamer fra Nederland.

Miller holdt godt på løpingen
Etter noen år med utfordringer, inkludert et par overtreningsperioder, samt en lyskeskade i fjor, har Miller slitt med løpingen. Særlig har det vært vanskelig for henne å holde tempoet på olympisk distanse. I dag virket det kontrollert, og hun klarte å sette opp tempoet på de siste hundre meterne, og avanserte opp en plass.

– Jeg fikk litt krampe i lårene på løp, men jeg kunne sette inn et støt 500 meter før mål og er fornøyd med løpingen. Jeg er kjempefornøyd med hele løpet selv om det er utfordringer. Det ble ikke optimalt hverken på svømmingen, sykling eller løp, men formen er så god at jeg likevel kan utfordre og få en 10. plass. Og jeg får masse nyttige poeng, sier Miller.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Poengene Miller sikter til er kvalifiseringspoeng for OL-deltakelse, som hun nærmer seg muligheten til å kvalifisere seg for.

Til slutt vant Vicky Holland med den sterke tiden 1.59.29. Katie Zafares ble nummer to, og leder dermed verdensserien med noen fattige poeng til Holland. Miller er nummer 16 i serien. Dette var nest siste løp i serien, som avgjøres i Australia 15. september.

Miller har hatt flere gode resultater denne sesongen. Deriblant en 10. plass i Abu Dhabi på den kortere distansen, sprint. Det er distansen Miller har vært best på til nå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.