KLP lanserer nye grønne fond – Kutter prisen

aksjer valuta fond

KLP Mer Samfunnsansvar er en familie med fem fond; tre aksjefond og to rentefond. KLP Mer Samfunnsansvar er fossil- og våpenfrie og investerer bare i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar.

Fondene tilbys til samme lave pris som KLPs øvrige fond. I forbindelse med oppstarten av fondene investerer KLP tilsammen 2,8 milliarder kroner i de fire nye fondene.

– Å ta samfunnsansvar skal ikke koste mer. Derfor har vi også redusert prisen på det eksisterende fondet og tilbyr nå alle KLPs svanemerkede fond til samme pris som tilsvarende indeksfond. Vi ønsker at kunden enkelt kan velge å spare i fond som prioriterer de mest samfunnsansvarlige selskapene, sier Aage Schaanning, konserndirektør økonomi og finans i KLP.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Først med svanemerket fond
Fondene følger videre KLP-listen og utelukker de samme selskapene som KLP har utelukket for alle investeringer og fond. Dette innebærer at selskaper involvert i kull og oljesand, tobakk, alkohol, pengespill og pornografi også er utelukket fra fondene. Det samme gjelder selvsagt selskaper som bidrar til alvorlig miljøskade, uakseptable arbeidsforhold, menneskerettighetsbrudd eller korrupsjon. I tillegg til de krav som stilles for svanemerket til hva som tillates inkludert i fondet er det ytterligere krav til utøvelse av eierskap og dialog med selskaper, åpenhet, rapportering og kvalitet i gjennomføringen av forvaltningen. 

– De strenge krav som stilles for svanemerking gjør at kunder kan være trygge på produktets kvalitet og bærekraftsprofil. Vi håper fondsfamilien blir attraktive pensjons- og spareprodukter som bidrar til å flytte kapitalen fra fossilt til mer samfunnsansvar, sier Gulbrandsen.   

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

– KLP er opptatt av samfunnsansvar i alle deler av vår forvaltning av pensjon for kommune- og helse-Norge. Vi leverer en trygg og konkurransedyktig pensjon og styrer kapitalen i en retning som bidrar til en samfunnsansvarlig utvikling. Da er det hyggelig å kunne invitere også eksterne kunder inn for å sammen med oss investere i et samfunnsansvarlig alternativ, sier konsernsjef i KLP Sverre Thornes. 

I juni 2018 var KLP den første i Norge til å tilby et svanemerket fond. Nå kan vi også tilby en fullverdig svanemerket spareprofil med fem fond.

Les også:  SpareBank 1 Nord-Norge oppretter Nord-Norsk fond

KLP har lang historikk for å tilby indeksfond til lave priser. Med svanemerkede fond blir sparepengene dine investert med enda sterkere samfunnsanskriterier til samme lave pris som våre andre fond. 

Svanemerket er fornøyd med at KLP utvidere familien av svanemerkede fond.

– Målet vårt er å redusere den samlede miljøbelastningen fra produksjon og forbruk. Det er et enormt potensial i å bidra til en grønnere finansbransje ved å motivere banker, pensjonskasser og investeringsfond til å investere i bærekraft. Derfor er det strålende at en stor, norsk aktør som KLP nå utvider porteføljen med flere svanemerkede fond, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.