Kaffen på Burger King i Bodø er økologisk og Fairtrade

Löfbergs

Burger King har et godt og langt samarbeid med kaffebrenneriet Löfbergs. Det betyr at all kaffe på Burger King i Bodø er økologisk og Fairtrade.

Burger King har lenge ønsket å tilby gjestene fullsertifisert kaffe, det vil si kaffe som er både økologisk og Fairtrade. 

– Dette er et ledd i arbeidet vårt med å benytte råvarer som har en positiv innvirkning på miljøet og for samfunnet hvor råvarene produseres, sier Heidi Moss i Burger King Norge.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Forbrukerne har stor makt
Den svenske familiebedriften Löfbergs er en av verdens største innkjøpere av Fairtrade og økologisk kaffe. Produsentene av sertifisert kaffe følger et regelverk, som kontrolleres av en uavhengig tredjepart. Kaffe uten sertifisering gir ikke forbrukerne innsyn i arbeidsvilkårene til de som arbeider på kaffegårdene. Man vet heller ikke om produsentene bruker kjemiske midler i produksjonen.

– I praksis betyr dette at forbrukerne har stor makt. Når man kjøper sertifiserte produkter, er man med på å forbedre levekårene og produksjonsvilkårene på kaffegårder rundt om i verden, sier Ulf Stensland, administrerende direktør i Löfbergs i Norge.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Hver kopp utgjør en forskjell
Ved at gjestene kjøper Löfbergs kaffe på Burger King støttes bedre arbeidsvilkår for hver enkelt kaffebonde. I tillegg bidrar man til at et område tilsvarende 15 fotballbaner omgjøres til økologisk produksjon – hvert år. Dette gjør at bruken av kunstgjødsel synker med nesten 1700 kilo i året.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.