Hagesesongen er i gang: Slik får du et flott uterom med smart belysning

phillips

Korona og nedstenging rundt om i landet, har latt nordmenn bruke mer tid og midler på oppussing av hjem og fritidsbolig. Hagen og verandaen er uterom der vi tilbringer mer tid enn før, og med smart belysning kan du skape personlige og funksjonelle uterom nå som hagesesongen er i gang.

Etter et år med strenge smitteverntiltak og varierende grad av lockdown der de fleste nordmenn har vært mye hjemme, har hage og utendørsområder blitt utnyttet som aldri før. Hver solkrok har blitt benyttet i største grad uansett om det har vært i sommerhuset, på hytta, på verandaen eller i hagen.

Den stadig økende trenden for å gjøre uterommene til en integrert del av hjemmet, stiller noen helt nye krav. Hagen og verandaen skal være funksjonelle og innbydende rom med nye muligheter og som gir mer plass.

– Nå som det er vår og sommeren er i anmarsj, er det flere og flere som tilbringer tid utendørs. Selv om deler av Norge er i ferd med å åpnes opp igjen, er mye av byrommet fortsatt stengt – spesielt om kvelden og på natten. Her kan verandaen og hagen være et alternativt rom for hygge, selskap og avslapning. Det er derfor det er viktig med belysning i våre uterom, siden det gir oss flere timer under åpen himmel, sier Philips Hue’s hageekspert Jesper Carl Corfitzen.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Philips Hue tilbyr et stort utvalg av utendørsbelysning med lav spenning. Dette gjør at du selv kan installere lysene på en trygg måte uten å måtte bruke elektriker. Lampene trenger bare å plugges inn i en utendørs stikkontakt og flere lamper kan kobles sammen ved hjelp av kabler. Bedlamper plasseres ved hjelp av spyd som stikkes i jorden, og kan på denne måten enkelt plasseres nye steder. Andre Philips Hue-produkter til utendørs bruk, er lightstrips, spots, vegglamper og sokler, som sammen gir store muligheter til å skape en egen og personlig utendørsatmosfære.

Her er Jesper Carl Corfitzens 5 gode råd til hvordan du kan utnytte utendørsområdene dine på mest optimal måte med smart utendørsbelysning.

1. Del hagen opp i rom og oaser

Ved å dele opp hagen i seksjoner, sørger du for optimal utnyttelse av alle kriker og kroker. Dette kan for eksempel være et utekjøkken, et avslapningsområde eller et lekeområde. Du kan ramme inn de forskjellige delene med belysning som gir en naturlig oppdeling uten at det tar noe plass. Med Philips Hue-produktene kan du blant annet markere de forskjellige oasene med forskjellige farger.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

2. Fokuser på floraen

Trær og busker er vakre i dagslys, men blir ofte glemt når det blir kveld. Spotter setter fokus på trær og busker når mørket faller på, slik at du fortsatt kan nyte synet av de vakre fargene og formene året rundt.

3. Lys opp terrassen eller verandaen

Om sommeren vil vi gjerne bruke tiden ute på terrassen eller verandaen, men om kvelden blir det ofte for mørkt. Dette kan fikses ved å opprette en rutine i Philips Hue-appen som automatisk slår på lysene når solen går ned. På denne måten kan du sørge for at både du og gjestene dine bruker utendørsområdene litt mer, i tillegg til at det gir en helt spesiell stemning.

4. Skap stemning med farget belysning

Vil du ha et helt unikt uterom som passer til alle anledninger? Det finnes et bredt utvalg av lamper som kan lyse i forskjellige farger og som gir en helt unik stemning. Gjennom Philips Hue-appen, fjernbetjening eller med stemmestyring, kan du endre fargene på lamper og spotter akkurat som du vil ha det. Du kan også velge det klassiske varme hvite lyset for å lyse opp verandaen og hagen.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

5. Ønsk velkommen med lys

Mange har blomsterbed og spennende detaljer i hagene sine, men dette er dessverre noe som det ikke er så lett å se når det blir mørkt. En idé kan være å lage stier som lyses opp av bedlamper eller sokler. På denne måten kan du og gjestene dine på en enkel og behagelig måte se og gå hele veien rundt i hagen din. De lave lampene er også perfekte for å aksentuere gangstien opp til huset slik at gjester føler seg velkommen allerede når de ankommer adressen. Med en Philips Hue Outdoor Motion Sensor kan lyset også slås på automatisk ved bevegelse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.