ANNONSE: Finn den beste regnskapsføreren

Finn den beste regnskapsføreren

Mange bedrifter velger å benytte seg av en ekstern regnskapsfører, når regnskapet skal gjøres opp. Grunnen er at regnskapet kan være en komplisert og tidskrevende oppgave. Det er mange regnskapsførere å velge mellom, her kan du lese hvordan du finner den beste.

Hvorfor skal jeg bruke en regnskapsfører?

Det er ikke et krav at ethvert firma skal benytte seg av en regnskapsfører, men det er et krav om at alle firma som tjener over 50.000 kr i løpet av et regnskapsår, er bokføringspliktige. De skal altså registrere og dokumentere alle utgifter og inntekter. Dette kan, spesielt for mange selvstendig næringsdrivende i Norge, være en komplisert, og resurskrevende oppgave. Mange velger derfor å ut delegere denne oppgaven til en ekstern regnskapsfører. Det er også flere kompliserte lover og retningslinjer fra staten, som man skal følge i utarbeidelsen av regnskapet, og det kan være vanskelig å holde styr på det hele. I alle fall samtidig som man skal styre den alminnelige driften av firmaet.

Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

En regnskapsfører skal i Norge være godkjent av Finanstilsynet, være utdannet innenfor økonomi og ha to års relevant regnskapspraktisk, i løpet av de siste 5 årene, for å kunne arbeide som regnskapsfører. Du kan derfor være sikker på at du får en regnskapsfører som har styr på oppgavene.

Hvordan finner jeg den beste regnskapsføreren?

Det finnes veldig mange regnskapsførere over hele Norges land, som tilbyr tjenestene sine. Det kan derfor være en god ide at du forhører deg i nettverket ditt, og med kollegaer og samarbeidspartnere, om hvilke erfaringer de har. På denne måten kan du være heldig å få anbefalt en regnskapsfører, som andre har positive erfaringer med. Du kan også benytte deg av en online sammenligningstjeneste av regnskapsførere. På den måten kan du sammenligne noen forskjellige tilbud fra flere regnskapsførere, og dermed velge den som er best, både i forhold til pris og ekspertise. Sammenlign regnskapsførere online.

Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

De fleste bedrifter vil faktisk tjene på å benytte seg av en regnskapsfører. Selv om det umiddelbart kan se ut som en oppgave man godt kan løse selv, så tar det mange ressurser, fra den alminnelige driften. En profesjonell regnskapsfører vil også kunne se noen ting, som kanskje ikke en alminnelig medarbeider vil kunne se. Bedriften vil dermed, på sikt, spare penger ved å lage et gjennomført og oversiktlig regnskap. Regnskapet er et verktøy som kan brukes til å legge en ny og bedre strategi for firmaets utvikling over de neste årene.

Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

Regnskapet er viktig

Det er selvfølgelig viktig at firmaet ditt har et korrekt regnskap. Regnskapet gir deg nemlig mulighet for å holde oversikt over firmaets utvikling. Det kan også gi en pekepinn på hvilke innsatsområdet som fungerer, og hvordan firmaet kan optimere innsatsen fremadrettet. Spesielt hvis du er selvstendig, og på jakt etter nye investorer, kan regnskapet være et verktøy til å få nye samarbeidspartnere involvert i firmaet. Selv om mange benytter seg av en ekstern regnskapsfører, så er det en god ide at du bruker tid på å sette deg inn i, og forstå regnskapet. Det virker nemlig utrolig profesjonelt, og tillitsvekkende, i møtet med kunder, samarbeidspartnere og investorer, hvis du har innsikt i alle aspekter av ditt eget firma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.