Den uinteresserte, den useriøse og den utålmodige: Her er de vanligste datingtypene

singel dame mann

Kanskje du dater via en datingapp akkurat nå, eller kanskje du har gjort det tidligere? I så fall har du sikkert vært borti mange forskjellige typer. Den som stiller masse spørsmål, den som vil treffes med én gang, eller den som bare er ute etter oppmerksomhet. Sammen med Ane

Hagen, som er Dating Mentor og Matchmaker, har datingappen happn identifisert noen vanlige typer ute i datingjungelen.

– Når man leter etter en partner på nettet, er det viktig å være klar over de underliggende årsakene til at mennesker er aktive på datingapper. Noen er aktive for å finne en partner eller få større sosialt nettverk. Og en del er ute etter bekreftelse, sier Ane Hagen, Dating Mentor og Matchmaker.

Den uinteresserte: Kjenner du igjen situasjonen når du og crushen din chatter med hverandre, det er morsomt, litt flørtende og intenst, men det blir ikke noe mer? Dere chatter kanskje til og med daglig og blir bedre og bedre kjent med hverandre, men dere snakker aldri om å møtes i virkeligheten. Hvis du foreslår at dere skal treffes, vil du høyst sannsynlig få et ullent svar.

– De finnes de som bare leker, og denne typen kjeder seg ofte og håper på noen flørter uten å gjøre noe mer ut av det. Personen kan plutselig forsvinne eller slutte å svare, for så å komme tilbake igjen neste gang han eller hun kjeder seg, sier Ane Hagen.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Den overseriøse: Kanskje du har vært borti typen som stiller mange og personlige spørsmål, og som vil bli godt kjent med deg før dere møtes på ordentlig? Dere chatter om familiene deres, jobb, favorittretter og drømmereiser. Sannsynligvis chatter dere ganske lenge, og dere snakker kanskje på telefon før dere møtes. Det tar nok tid før dere treffes, men når det først skjer, vet dere allerede ganske mye om hverandre.

– Jeg kaller dette for den overseriøse typen. Ofte er disse personene redde for å gjøre feil og vil vite så mye som mulig før de avtaler å treffe noen. De tester og stiller mange spørsmål for å være sikker på at de passer godt sammen med sin crush, sier Ane Hagen.

Den utålmodige: Du har en ny crush, og dere begynner å chatte med hverandre, men det tar ikke lang tid, kanskje bare etter et hei, så spør crushen om dere skal møtes. Denne typen er ikke tilhenger av å chatte, men vil heller treffes med én gang for å se om det sier klikk i virkeligheten.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Den utålmodige typen er den som vil treffes med én gang, nesten uten å si hei først. Ofte synes personen at det er bedre å bli kjent med hverandre i virkeligheten, men av og til kan det også skyldes at han eller hun synes det er slitsomt å kommunisere skriftlig via en chat, sier Ane Hagen.

Den som er ute etter en kveld: Det er fredagskveld og det plinger i telefonen din, en ny crush. Det plinger igjen og crushen har skrevet til deg, dere begynner å chatte, og det er gøy og flørtende. Kanskje dere avtaler å møtes, eller så skriver du igjen dagen etter, men da er ikke crushen like engasjert. Kjenner du igjen dette? I så fall har du sannsynligvis vært i kontakt med typen som er ute etter crushes bare for en kveld.

– En del av de som bruker datingapper, leter etter noen å ha sex med, men de kan samtidig være på jakt etter en seriøs partner. Derfor er det viktig at du som leter etter et langvarig forhold, er klar over hva

du er ute etter. Det er også lurt å tenke på at selv om personen du treffer, har sagt at han eller hun er interessert i et seriøst forhold, betyr ikke det nødvendigvis at det er med deg, sier Ane Hagen.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Den som søker bekreftelse: En ny crush – du skriver noe, men får ikke svar. Da har du kanskje støtt på typen som bare vil ha crushes for oppmerksomhetens skyld, men som ikke er mer interessert enn det.

– Det er mange som bruker datingapper for å få oppmerksomhet og bekreftelse. En del er kanskje til og med i et forhold, men vil se hvordan de ligger an i singelmarkedet. Det kan også handle om at personen bruker bekreftelsen for å komme over en eks eller en crush som ikke endte så godt, sier Ane Hagen.

– Det er viktig å kjenne til de ulike datingtypene for å vite hvem du bør unngå, og på den måten kunne fokusere på alle de menneskene som har samme mål med dating som deg selv. På den måten blir det enklere å finne frem til og utvikle det forholdet som nettopp du leter etter, sier Marine Ravinet, Head of Trends i happn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.