Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

juletre

Blir det julefeiring som singel i år også? Da er du ikke alene, mange nordmenn går inn i førjulstiden uten vinterkjæreste. Ifølge Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, er perioden vi nå går inn i perfekt for dating. – Julekosen bør du bruke til din fordel, sier hun.

Førjulstiden er både romantisk og koselig. Når mørket senker seg og det blir kaldere i luften, er det mange som skulle ønske de hadde et crush å tilbringe de kalde vintermånedene med. Ifølge Mathiesen gjør tiden vi er inne i nå at det brer seg en voksende vintertrend blant single.

– De fleste tenker kanskje at single hovedsakelig jager sommerflørter, og at de tar en pause fra dating om vinteren. Sannheten er at mange single hopper på en voksende trend kalt “cuffing season”, sier Mathiesen.

Og forklarer hva som menes med begrepet:

– “Cuffing season” innebærer rett og slett at man får seg en vinterkjæreste, dette er en trend vi ser at stadig flere single hopper på. Halvparten av våre norske brukere ønsker å ha noen å tilbringe julen sammen med. Jeg tror det skyldes at mange setter pris på det å ha noen å tilbringe de kalde og mørke vintermånedene sammen med, samtidig som de trives med å ha frie tøyler om sommeren.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Uavhengig av om man ønsker fast følge eller ikke i vinter, mener Mathiesen man burde se på førjulstiden som en gyllen anledning til å dra på en date utenom det vanlige. Hun råder single til å bruke førjulstiden aktivt. 

– Om vinteren er det lett å bli sittende mye innendørs. Prøv derfor å være sosial når du har tid og si ja til sosiale sammenkomster. Hvis det åpner seg en mulighet til å dra på en spontan date med crushet ditt, bør du absolutt gripe muligheten, sier Mathiesen.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

I julen tilbringer mange mye tid med familien, og flere tenker nok at julen er forbeholdt familietid. Imidlertid mener Mathiesen at også single kan dra nytte av den koselige stemningen som preger førjulstiden. 

– Hvor fint er det ikke å bli kjent over en kopp gløgg på et julemarked for eksempel? Eller kanskje prøve dere på en skøytedate på isen, det kan fort gi en god latter. Julen gjør det mye enklere å legge opp til kreative dater, poengterer hun. 

Datingekspertens 5 beste tips til en vellykket førjulsdate:

1. Finn et lokalt julemarked og kom i julestemning ved å smake på julegrøt, gløgg, og andre julespesialiteter de mange markedene har å by på.

2. Hvis du er av den aktive typen, kan du invitere crushet til en skitur. Kanskje finnes det en koselig stue dere kan sikte dere inn mot? Ingenting er vel bedre enn å  fylle på med litt velfortjent bakst, kakao eller andre godsaker etter skituren. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

3. Sett kreativiteten på prøve og arranger en førjulskonkurranse med Crushet. Prøv dere på en akedate med innlagt konkurranse, det sikrer noe å snakke om og gir en lattermild stemning. 

4. Om du vil holde deg innendørs, kan dere konkurrere i å lage det fineste pepperkakehuset. Eller lag det sammen – samarbeid er en veldig god relasjonsbygger.

5. Det er alltid fint å holde dere i aktivitet, derfor kan en morsom date være kakao- eller kaffesafari. Gå fra sted til sted og ranger kopper med varm drikke sammen. Kanskje finner du et nytt stamsted?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.