Årets aprilsnarr: Ny SodaStream brusmaskin lager brus av raping

sodastream

SodaStream og den amerikanske astronauten lanserer en ny teknologi som forvandler et overskudd av karbondioksid til kullsyrevann. Helt revolusjonerende, men også oppdiktet.

Kelly introduserer den innovative flasken, SodaStreamMe, i kullsyremaskinprodusentens årlige aprilsnarr. Ved å blåse i munnstykket på flasken kan man tilsette kullsyre i all slags drikke.

SodaStream presenterte årets aprilspøk i en ny reklamefilm sammen med Scott Kelly. Kelly er best kjent som den amerikaner som har tilbrakt lengst tid i verdensrommet under ett enkelt oppdrag. Ideen til SodaStreamMe er basert på eksisterende forskning på de store mengdene med karbondioksid i verdensrommet.

Flasken er tenkt å fungere som en kur for mennesker som lider av å ha for mye karbondioksid, noe som får dem til å rape. Eller som Scott Kelly uttrykker det: «Når livet gir deg gass, lag SodaStream».

Les også:  Frykter store flyplasskøer i sommer

Videoen skildrer Kelly som i romdrakten sin går metodisk gjennom hva produktet gjør, og hvordan det faktisk fungerer, både i verdensrommet og hjemme. På slutten av reklamefilmen inviteres seeren inn for å besøke Sodastream.me, der spøken blir avslørt og Scott Kelly forklarer at det faktisk er umulig å rape i verdensrommet.

– Aprilsnarr har blitt en tradisjon for oss i SodaStream. Vi tok denne spøken til neste nivå ved å ta utgangspunkt i vitenskapelig forskning og ved å benytte en legendarisk astronaut, noe som gjør spøken mer troverdig. Dessverre er det ikke riktig, vi kan ikke løse rapeproblemet ditt, sier Michele Fitzwilliams, nordisk markedsdirektør hos SodaStream.

Les også:  5 tips om du tar med hunden på stranden

– Karbondioksidoverskudd er et faktisk problem i verdensrommet, og hvis dette produktet hadde eksistert, hadde det løst mange problemer. Jeg er stolt over å være en del av denne aprilspøken og samarbeidet med SodaStream. For er det noe du lærer når du har vært i verdensrommet så lenge som meg, er det at du må ha humor. Jeg håper alle får seg en god latter av videoen, det kan jeg forsikre at jeg fikk, sier ingeniør og tidligere astronaut Scott Kelly.

Christer Fuglesang er enig – en astronaut må ha humor
I Sverige fikk SodaStreams aprilsnarr også støtte av astronaut Christer Fuglesang, som sendte sin egen videohilsen om morgenen 1. april. I videoen, som ble lagt ut på hans egen kanal på Twitter, samt på SodaStreams kanaler, forteller han om kullsyremaskinprodusentens nye produkt som ikke bare vil gjøre livet i verdensrommet enklere, men også livet på jorden.

Les også:  Ludvig fra Flåklypa vil ha søppelfri bilferie

– Jeg følger selvsagt med i utviklingen av nye saker som gjelder verdensrommet, og Scott Kelly har helt rett når han sier at en astronaut virkelig trenger humoristisk sans. Derfor likte jeg SodaStreams aprilspøk og lo riktig godt da jeg først forstod den, sier Christer Fuglesang.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.