Bra tall for SpareBank 1 i krevende marked

eiendom bodø

SpareBank 1 Gruppen hadde høy egenkapitalavkastning og solid underliggende drift i 2018, til tross for at krevende finansmarkeder og økte skadeprosenter satte sitt preg på resultatet. 

– 2018 har vært et spennende og lønnsomt år, med mange høydepunkter. Til tross for krevende finansmarkeder og økte skadeprosenter, som rammer alle forsikringsselskapene, leverer SpareBank 1 Gruppen en egenkapitalavkastning på 18,6 prosent. Underliggende drift er god, og flere av datterselskapene har resultatfremgang sammenlignet med 2017, sier Sigurd Aune, konstituert administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Resultat før skatt for SpareBank 1 Gruppen i 2018 ble 1.385 millioner kroner, noe som var 825 millioner kroner lavere enn året før. Resultatnedgangen skyldes lavere finansinntekter, økte forsikringsmessige avsetninger i livvirksomheten, og en kald og snørik vinter som har gitt en økning i skadeutbetalingene i skadevirksomheten.  

– I en stadig mer digital verden er samarbeid med og distribusjon gjennom våre eierbanker fortsatt en viktig grunn til at SpareBank 1 Gruppen både er et lønnsomt finanskonsern, og at selskapene våre vokser og tar markedsandeler. Gjennom provisjoner og høy egenkapitalavkastning bidrar SpareBank 1 Gruppen også til bankenes lønnsomhet. Denne symbiosen er en viktig forklaring på SpareBank 1-alliansens suksess, sier Aune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.