Boligmarkedet går inn for myk landing i 2018

leif

Eiendomsmegler Krogsveen forventer et aktivt boligmarked i 2018 med høy omsetning og gjennomgående moderat prisvekst. Samlet forventes det at boligprisene i Norge vil stige med 2 prosent fra desember 2017 til desember 2018.

Dette representerer en normalisering etter at prisene i 2016 steg med 13 prosent og i 2017 ser ut til å falle med om lag 2 prosent.

– Vi forventer at de krappeste prisbølgene nå er tilbakelagt i de fleste større byer, og at utviklingen vil bli mer avdempet. Dette skyldes at forskjellene i prisnivå mellom de ulike områdene i landet har blitt mer forståelig og at de endrede utviklingstrekkene innenfor nybygg og befolkningsutvikling de senere år vil absorberes gjennom 2018 og 2019, sier Leif J. Laugen, administrerende direktør og analytiker i Krogsveen.

Les også:  Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

I Nord-Norge er det stabile rammebetingelser og begrensede prisendringer forventes. Imidlertid har både Tromsø og Bodø hatt høy nybyggaktivitet i kjølvannet av sterk boligprisutvikling.

Krogsveenmener vi derfor ikke kan se bort fra noe svakere utvikling her enn i området for øvrig, selv om befolkningsutviklingen virker mer robust enn enkelte områder på Vestlandet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.