Bestill stortingspresidenten til klasserommet

stortinget

Dette skoleåret er det mulig for skoleklasser fra hele landet å bestille en videosamtale med stortingspresidenten Tone W. Trøen.

– Jeg gleder meg til å bruke tid med barn og unge og håper mange vil benytte muligheten til et digitalt besøk på Stortinget. Demokratiet angår alle, jeg er opptatt av at barn og unge tidlig blir aktive samfunnsdeltakere, sier Trøen. 

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Målet er at barn og unge fra hele landet skal få anledning til å lære om, og få et forhold til, Stortinget selv om de ikke har anledning til å komme på besøk. Skoleklasser fra femte trinn til og med tredje klasse på videregående kan nå bestille videosamtale med stortingspresidenten for skoleåret 2018/2019. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder for påmelding.

– Vi på Stortinget må gjøre oss fortjent til tillit, og da tror jeg det er viktig å være tilgjengelige for folk. Skolene trenger lite utstyr for å få dette til, så dette er et skikkelig lavterskeltilbud. Barn og unge er vant med å snakke sammen via skjerm, så dette tror jeg blir veldig bra, sier Trøen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.