Sigrid og Liv tilbake i drift

nfk

Sigrid Sigurdsdotter ble nylig ferdig utbedret, er blitt inspisert av DNV, og vil seile tilbake til Brønnøysund. Søsterfartøyet Liv Grannes er tatt opp på slip og er godt i gang med de samme forsterkningene.

– Sigrid er allerede godkjent. Liv bli inspisert og sjekket på torsdag. Om ikke noe uforutsett skjer, og inspeksjonen fra DNV også går greit på torsdag, så vil også Liv Grannes være på tur nordover torsdag kveld, sier en fornøyd Borkamo.

Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter er begge katamaranbåter med motorrom i begge skrogene, der eksosen fra motorene føres ut i tunnelen mellom skrogene. Foran eksosutløpene er det på disse fartøyene montert to beskyttelsespaneler. Det er innfestingene av disse som har blitt skadet, etter overbelastning ved gange i grov sjø.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Verftet har i nær dialog med DNV utviklet og montert en ny og mer kompakt løsning som beskyttelse foran eksosutløpene. En løsning som er bedre tilpasset de forholdene som fartøyene skal seile under, forklarer Tor Øyvin Aa, daglig leder hos Brødrene Aa, verftet som har bygget båtene for Nordland fylkeskommune.

Tor Øyvin Aa beklager de ulempene stoppet i produksjonen dette har gitt de reisende langs Helgelandskysten.

– Det at fartøy som vi har levert blir tatt ut av trafikk er selvsagt ikke noe vi ønsker, med de konsekvenser det har for passasjerer og lokalsamfunn. Samtidig vil jeg gi honnør til mannskapet for at de avdekket denne feilen, og jeg er glad for at det i forbindelse med utbedringen ble bekreftet at det ikke er snakk om skade på skrogene.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Administrerende direktør i Torghatten Trafikkselskap, Øyvind Løvdahl er også svært fornøyd med at skadene på Sigrid og Liv er blitt reparert raskt, og at fartøyene tross alt ikke ble satt ut av drift i en veldig lang periode.

– Skadene var moderate og ikke til fare for sikkerheten til de som var om bord. Men når skader oppdages blir de tatt på alvor, og meldt til sjøfartsmyndighetene, etter et regelverk som har sikkerheten i fokus, forklarer Løvdahl.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Han ser nå frem til at fartøyene blir satt i trafikk igjen, og at både Liv og Sigrid igjen kan operere sikkert og forutsigbart til glede og nytte for folk langs Helgelandskysten.

– Dette er gode fartøy som vi opplever at de reisende har vært veldig godt fornøyd med. Nå venter vi bare på en endelig utsjekk av DNV, så håper vi at begge fartøyene er tilbake i drift før helga, avslutter Øyvind Løvdahl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.