Høy Toyota-etterspørsel i april i Mo i Rana

nordvik

Toyota i Mo i Rana trosset usikkerheten i bilmarkedet og signerte mange nye kjøpskontrakter for sine modeller i april.

Med over 2200 nye kjøpskontrakter i ordreboken, kan Toyotas norske forhandlerne melde om en av de beste salgsmånedene noensinne. Dette til tross for at koronasituasjonen har medført begrenset bemanning og en generelt lavere etterspørsel etter nye biler.

– Dette her helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybridbiler er svært ettertraktede i markedet, sier Lena Hundnes, driftsleder hos Nordvik Toyota Mo i Rana.

De sterke april-tallene knytter seg særlig til den nye Toyota RAV4 Plug-in hybrid. Modellen utgjør 65 prosent av de nye kjøpskontraktene på landsbasis, og ligger med dette godt an til å bli en av de mest populære hybridbilene i Norge i 2020.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Den første plug-in hybrid-elektriske versjonen av RAV4 bygger på mer enn 20 år med ledende hybridteknologi fra Toyota, og kommer med mer kraft, lengre elektrisk rekkevidde, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn noen andre modeller i klassen. Det er ingen tvil om at dette har slått an hos norske bilkjøper. I tillegg selger populære hybridmodeller som Corolla og C-HR godt, sier Hundnes.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Nylig passerte Toyota på verdensbasis 15 millioner solgte hybridbiler siden lanseringen av den første masseproduserte hybriden, Toyota Prius. Det har redusert utslippene av CO2 med mer enn 120 millioner tonn globalt.

– Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig, og med RAV4 Plug-In Hybrid forsterker vi vår ledende posisjon på hybridbiler, sier Hundnes.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot elbiler, forteller Hundnes om hvordan stadig flere kunder ser at hybridbiler er det beste miljøvalget for dem. 

– De sterke salgstallene til Toyota er et bevis på at de miljøvennlige hybrid-elektriske bilene treffer behovene til veldig mange norske bilkjøpere. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi fremover – både i Norge og internasjonalt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.