Arrangerer felles NM for 23 idretter

sandvolleyball

For første gang samles hele 23 forskjellige idretter på samme tid og sted for å avvikle sine norgesmesterskap. NRK og Norges idrettsforbund (NIF) går sammen om å arrangere NM-veka 2018, og sørger for folkefest i fire Rogalandskommuner mellom 15. og 19. august.

NM-veka 2018 arrangeres i Stavangerregionen fra 15.–19. august, og er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Norges idrettsforbund (NIF) med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Det skal kåres vinnere i 23 idretter, åtte kongepokaler skal deles ut, og nærmere 1400 utøvere skal delta. De enkelte mesterskapene avvikles på rundgang i Sandnes, Randaberg, Sola og Stavanger.

– Det kommer til å bli fantastiske dager i Stavanger-regionen med mye god idrett og fem dager fullstappet med masse gode prestasjoner. På ettermiddagene vil det være mulig for barn og unge å prøve noen av idrettene, sier Ingrid Haukvik Jensen, prosjektleder for NM-veka i Norges idrettsforbund.

NM-veka skal være et idrettsarrangement hvor alle slags idretter kan delta, og i år får du se mange konkurranser direkte på NRK som du trolig aldri har sett på TV tidligere.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Blant annet skal det arrangeres norgesmesterskap i droneracing, rullestolrugby, cricket, undervannsfoto, kajakkpolo og mye mer.

– Vi er veldig glade for at NRK og Norsk tipping er med på å gjøre denne satsingen mulig. Også en takk til de 15 særforbundene som er med i den første NM-veka. I tillegg må vi takke Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg for å åpne opp for bruk av idrettshaller og byarealer, og Rogaland idrettskrets for å ta på seg vertskapsrollen, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Mer fokus på mindre kjente idretter
Både NRK og NIF ser stor verdi i å løfte frem de mindre idrettene.

– Ved å samle mange idretter, får vi frem mangfoldet i norsk idrett på en super og spennende måte både for publikum og TV-sendingene, sier Haukvik-Jensen.

NRK Sport sender konkurransene direkte med kommentatorer under finalerundene. Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, er begeistret for at NRK er en del av prosjektet.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Sammen med NIF ønsker vi å samle Idretts-Norge til en sommeruke for idrettsglade mennesker, enten de er deltagere, tilskuere eller seere. Vi håper at NM-veka på sikt skal bli noe alle vil være med på, og et arrangement folk snakker om som det store nasjonale sportsarrangementet.

– Vi er helt sikker på at kampene om NM-titlene vil begeistre, imponere og ikke minst underholde vårt publikum i mange år fremover, sier Sundvor.

Folkefest og roadshows
I tillegg til spennende og underholdende konkurranser, arrangeres folkefest i arrangørkommunene hver kveld. Festen blir et «roadshow» som skal innom Vågen i Stavanger Sentrum, Solastranden, Sandnes Sentrum og Randaberg.

Her skal NRK ha en oppsummerende kveldssending, fra studio som rigges midt i folkefesten. Sundvor forteller at dette er et stort og unikt prosjekt for NRK.

– Bare produksjonen teller 70 personer. Det er like mange som vi sender til et ski-VM. Vi serverer 30 timer direktesendt TV i løpet av disse fem dager, og oppsummerende kveldsshow i beste sendetid. Dette er unikt, og lar seg ikke sammenligne med noe annet vi har gjort.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Programleder for kveldssendingene blir Ole Rolfsrud, mens Ole Kristian Stoltenberg, Susann Michaelsen, Ingrid Sørli Glomnæs, Patrick Rowlands og Thomas Lerdahl vil kommentere under mesterskapene.

Kommet for å bli
Arrangementet er inspirert av svenskene, som siden 2009 har arrangert SM-veckan hvert år.

NRK og NIF satser på at NM-veka i Norge også blir en årlig tradisjon for både sommer- og vinteridretten og en arena for å gjøre stas på de mindre idrettene som vanligvis ikke får nasjonal oppmerksomhet.

– NM-veka er et langsiktig prosjekt som etter hvert også vil få en vinterversjon. Vi skal fortsette å vise mangfoldet av norsk idrett og håper å få en bieffekt på god rekruttering til idrettene, sier Haukvik-Jensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.