Dobling: EY øker satsningen i Nord-Norge

bedrift lønn avtale

På tre år har EY bygget en nordnorsk rådgiverstab på 12 personer i Bodø og Tromsø. Nå satser de enda hardere, og skal doble antall rådgivere i løpet av 2-3 år.

– Det nordnorske næringslivet er i sterk vekst, og vi skal vokse med næringslivet, sier Lena Aasjord Andreassen, kontorleder i Bodø.

– Vi har et unikt kraftoverskudd i Nordland som egner seg til grønn industri, høy aktivitet innen havbruk, fiskeri, og mineralutvinning, og flere signalprosjekter som «Ny By – Ny Flyplass», og ny E6 i Sørfold. Det kommer ikke til å skorte på oppdrag, sier hun.

Les også:  Vil ha NATO-luftkommando i Bodø og Sørreisa

Totalt har EY 70 ansatte i Nord-Norge, fordelt på lokasjoner i Tromsø, Sortland og Bodø. Tolv av disse er en del av EY sin rådgiverstab.

– Vi har hatt et sterkt fokus på vekst de siste årene. i både omsetning og antall ansatte. At vi har klart å gå fra 2 til 12 rådgivere på tre år er vi veldig stolte av, men vi har fortsatt behov for flere smarte hoder, sier Andreassen.

Les også:  Økning i oppdrag for Redningsselskapet i Nordland

Jonas Dahlberg, som nylig gikk inn som leder for rådgivertjenestene i Bodø, mener det er viktig for det Nordnorske næringslivet at kompetansen blir værende i regionen.

– Vi ønsker å bidra til å skape et attraktivt jobbmarked som tiltrekker og beholder kompetansen i Nord. Derfor er det viktig å formidle at EY er et stort internasjonalt konsern med 400 000 ansatte og mange muligheter, sier han.

Les også:  Forvist skip med 20.000 tonn eksplosiver ved Andøya

– Vi har kompetansedeling på tvers av landegrenser og kunder over hele verden. I praksis kan man altså jobbe med spennende lokale prosjekter i Bodø eller Tromsø den ene dagen, og internasjonale prosjekter den neste. Styrken vår ligger i at vi jobber tverrfaglig, og kan nyte godt av både lokal tilstedeværelse og global kompetanse, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.