Vegard ble politiker som 14-åring

vegard fpu

Bodøposten.no skal i en artikkelserie skrive om unge og fremadstormende politikere fra Bodø. I dag har skribent Odin Rønning snakket med Vegard Henriksen, som er formann i Bodø FpU.

Du har vært engasjert en god stund i politikk nå, men hva fikk deg til å bli engasjert i politikken?

– Jeg husker veldig godt hvordan jeg ble engasjert. Det hele begynte med meg som 14 åring som satt hjemme i sofaen og fulgte spent med på partilederdebatten. Jeg ble helt fasinert av at en partileder hadde evnen til å snakke rett til hjertet hos en 14 år gammel gutt. Etter dette viste jeg med en gang at politikk var noe for meg.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Politikk er tydeligvis en stor del av hverdagen din. Du sitter som formann i Bodø FpU og som fylkesstyremedlem i Nordland FpU. Hvilke ambisjoner og drømmer tenker du at du har oppnådd om 10 år?

– Dette er ett vanskelig spørsmål. Jeg tenker at om 10 år sitter jeg i bystyret her i hjemkommunen Bodø som en sentral lokalpolitiker. Jeg ser jo selvfølgelig for meg å jobbe med politikk til daglig.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Du sier at Siv tok tak i hjertet ditt som 14 åring, men det kan vel ikke være den eneste grunnen til at du valgte Fremskrittspartiet?

– Nei, det har du helt rett i. Siv Jensen er selvfølgelig den råeste politikeren i det politiske Norge, men jeg tror at Fremskrittspartiets politikk om at enkelt mennesker skal beholde mer av sin frihet traff meg som en ung samfunnsinteressert gutt.

Valget i 2017 ble en seier for Fremskrittspartiet, ser du for deg samme innsats ved valgkampen i 2019?

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

– Det jeg ser mest frem til er å se aktive FpUere stå på skoler, på stand og å sitte i skoledebatter, og selvfølgelig vinne valget for og med FrP. Slik at vi endelig kan fjerne eiendomsskatten her i Bodø.

Studerer du noe utenom å drive med politikk?

– Ja, jeg går på studiespesialiserende ved Bodin videregående skole. Dette er jo fordi jeg kan videreutdanne meg som lærer, eller studere statsvitenskap.

Vi får med all sannsynlighet høre mye om Vegard Henriksen i tiden fremover, altså.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.