Unngå campingsmell i sommer

camping

Det kan bli dyrt dersom du tar sommerferie uten å sjekke hva slags forsikring du trenger på bobilen og campingvognen.

– Hvis man har campingvogn og kolliderer, dekker ikke bilforsikringen skade på campingvognen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Codan Forsikring får hvert år inn saker om uheldige campingvogneiere uten riktig forsikring.

Campingboom på norske veier
2017 var toppåret for salg av bobiler og campingvogner i Norge. I følge Norges Caravanbransjeforbund økte bobilslaget med 20 prosent i 2017, mens salget av campingvogner økte med 10 prosent i forhold til året før.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– For nye campingentusiaster er det viktig å vite at forskjellen mellom feil og riktig forsikring kan utgjøre mange tusen kroner dersom man er ute for et uhell, sier Persson.

Campingvognforsikring
Det er ikke lovpålagt å forsikre campingvognen. Det er ansvarsforsikringen du har på bilen som gjelder hvis du med campingvognen forårsaker skade på andre.

Skadene på din egen campingvogn dekkes imidlertid ikke av bilforsikringen.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– ­­Du bør vurdere behovet for en egen campingvognforsikring som dekker blant annet skade på campingvognen, brann og tyveri, sier Persson.

Bobil krever ansvarsforsikring
Dersom du har bobil eller campingbil er du pålagt å ha ansvarsforsikring, slik reglene også er for personbil.

– ­Også bobileiere bør gå gjennom forsikringsbehovene sine, utover ansvarsforsikring. Mange opplever skade på karosseri, motor eller elektronikk som kan medføre store utgifter. De som skal på tur til utlandet, bør også vurdere om man trenger forsikringer som dekker veihjelp, sier Persson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.