Sven-Erik Holsbø ny direktør i Frost Kraftentreprenør

bodø energi

Sven-Erik Holsbøe, er tilsatt som administrerende direktør i Frost Kraftentreprenør etter å ha vært konstituert i stillingen siden september 2022. – Jeg må få takke for tilliten styret har vist med å satse på meg som direktør i Frost, sier Sven-Erik Holsbøe.

Kraftentreprenør er Nord-Norges ledende Kraftentreprenør med over 120 ansatte som er bosatt i hele landsdelen. Selskapet ha hovedkontor i Bodø med avdelingskontorer Tromsø, Finnsnes, Fuske, Misvær og Inndyr. Selskapet omsatte for rett under 300 millioner i 2022.

Holsbøe, en stolt Tromsøgutt, har sett mange endringer i kraftbransjen gjennom årene. Fra å gå inn dørene som elektromontørlærling i Troms Kraftforsyning i 1987, har Holsbøe sin karriere bokstavelig talt vært elektrifisert.

Les også:  Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

Etter flere tiår, fusjoner, og navneendringer, står han nå ved roret som adm. direktør i Frost Kraftentreprenør – et selskap som i dag teller over 120 ansatte dedikert til bærekraftig energi og kommunikasjon.

– Det å reflektere over de siste 36 årene, fra den gangen jeg først startet som montørlærling til nå, gir meg en enorm følelse av takknemlighet og stolthet, sier Holsbøe.

Dette lederskiftet kommer i en tid hvor bransjen og industrien gjennomgår betydelige endringer, Holsbøes solide erfaring i bransjen blir sett på som et viktig aktivum for Frost Kraftentreprenør. Han har opplevd selskapets mange fusjoner og fasongskifter, fra dets opprinnelse som Troms Kraftentreprenør og BE Energimontasje AS , og ser frem til å lede teamet inn i fremtiden.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Det året Holsbøe har vært konstituert som adm. direktør har Frost måtte gjøre store endringer i selskapets struktur for å kunne være konkurransedyktige. 

– Vi har lagt et godt fundament og ny struktur i selskapet, og det er essensielt at vi fortsetter vår fremdrift, spesielt nå når vi står overfor oppgaven med å elektrifisere Norge 3.0, forklarer han.

Monica Hansen Fjellstad, Konsernsjef i Bodø Energi AS og styreleder i Frost Kraftentreprenør, er full av ros av Holsbøe. Hans engasjement og dyktige lederskap har allerede preget Frost Kraftentreprenør på en betydelig måte. Monica Hansen Fjellstad, styreleder i Frost, peker på Holsbøe sine enestående lederegenskaper som en nøkkelfaktor for ansettelsen.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

– Det er først og fremst de gode lederegenskapene til Sven-Erik som har ført oss til denne ansettelsen, påpeker hun.

Fjellstad verdsetter også viktigheten av kontinuitet i ledelsen:

– At vi kan opprettholde denne stabiliteten er en klar oppside, og gir oss den nødvendige fremdriften og sikkerheten vi ønsker, sier konsernsjefen.

Fjellstad avslutter med å påpeke viktigheten av Holsbøe sin omfattende erfaring:

– Det at Sven-Erik har vært i kraftbransjen hele sin yrkeskarriere og kjenner både Frost Kraftentreprenør og entreprenørbransjen så godt var avgjørende for oss. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.