Snowboarderen Sandbech skadet i X Games – OL i fare

snowboard

Ståle Sandbech skal etter planen representere Norge i OLs snowboard konkurranser. Men nå har Ståle havnet på legevakten etter slopestylekvalifisering. Nå er det usikkert om han stiller i big air i X-Games, landslagssjefen håper han er klar til OL.

Været var bra, løypa perfekt og på trening landet de norske gutta triksene sine. Da kvalifiseringen startet gikk det imidlertid ikke veien. Ingen norske videre, og Ståle Sandbech falt på sistehoppet i første run og valgte å ikke kjøre andre run. Dagen hans endte på legevakten.

– Nå ligger jeg her i fosterstilling med en bandasje med is på ryggen og spiller scrabble på telefonen. Det var dritt ass, men «shit happens», sier Ståle Sandbech fra sykestua i Aspen.

Han er tydelig skuffet, men tross det ved godt mot.
– Jeg har vært med noen år nå og lært at jeg ikke får gjort noe med slike ting. Jeg må heller tenke fremover. Det er ikke verdens undergang. Jeg følte jeg hadde muligheter til å gjøre det bra, men så dreit jeg meg ut på sistehoppet, sier Sandbech.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Muskulær skade
Landslagets osteopat, Stian Laurtizen, tok hånd om Ståle etter skaden.

– Han går fint, men har vondt på venstre side nederst i korsryggen. Vi har gjort en del undersøkelser og dro til legevakten for å låne en benk. Legen på stedet gjorde undersøkelser for å utelukke bruddskader og nevrologiske utfall. Han har vondt når han beveger seg, men det er muskulært, sier Lauritzen.

Nå er spørsmålet om Sandbech blir klar til big air, som går natt til lørdag norsk tid.
– Vi ser han om det blir verre eller ikke. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar. Jeg kan ikke gjøre noe annet en å se an. Kroppen kan gjøre underverker noen ganger, men den kan også være en drittsekk, sier Sandbech.

Elefanten i rommet er imidlertid OL. Allerede neste uke reiser landslaget til Sør-Korea.
– Per nå så er ikke OL i fare, men vi må bare se an hvordan det utivkler seg Jeg er glad for at det ikke er noe brudd eller lignende. Muskulære skader trenger som regel bare tid, is og massasje, så jeg håper det ordner seg etter hvert, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Sandbech skulle avslutte sitt run med en backside 1620, men kom for kort og landet på rumpa på kulen.
– Jeg var gira og skulle dra til på sistehoppet, men hadde litt lite fart og fikk ikke utnyttet hoppet. Jeg fikk ikke den «popen» jeg brude hatt. Jeg snurra så fort at jeg ikke hadde oversikt over hvor jeg var i lufta. På det trikset får man mer oversikt litt senere i rotasjonen, men plutselig var kulen der, sier han.

Røisland kan erstatte Sandbech
Dersom Sandbech skulle trekke seg fra X Games big air er Mons Røisland førstereserve på plassen i den eksklusive finalen.

– Det er veldig synd om jeg skulle fått plass fordi han ikke kan kjøre. Jeg må bare kjøre treningen og være klar dersom jeg får plass. Ståle er en sterk fyr, så plutselig er han tilbake igjen, sier Røisland.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Kun Kleveland i slopestyle-finalen
Slopestyle-finalen i X Games pleier å gå med flere norske kjørere, men etter ingen lyktes i torsdagens kvalifisering, blir Marcus Kleveland eneste norske i lørdagens finale. Han er allerede forhåndskvalifisert til finalen fordi han tok gull i konkurransen i fjor.

– Det var stang ut i dag. De lander triksene sine på trening, men i finalen er de uheldige. Siden kun fem kjørere går videre blir det som å ha to finaler. I dag måtte de gjøre sine vanskeligste triks for å gå videre, og da er det marginer som avgjør om de lykkes eller ikke, sier landslagssjef Grimsrud.

X Games fortsetter fredag med slopestyle-finale for jenter. Der er Silje Norendal det norske håpet.

– Silje har sett veldig bra ut på trening, hun har fått til railsene bra og er alltid god på hoppene, så jeg har troen på henne i morgen, sier Røisland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.