Tradisjon står sterkt når det kommer til juleforberedelser og julebakst, og det er ingen tvil om at vi forbinder smaken av kokos med jul. Tenk bare hvor mye godt du kan lage med kokosolje, eller hvor søt og fyldig smaken på julegodteriet blir med kokossirup.
Grunnen til at denne har blitt så populær på kort tid, er blant annet fordi den rike og fyldige sødmen fra mørk kokosblomstsirup er perfekt i både varm og kald drikke. Cocosa kokossirup er økologisk kokosblomstsirup laget av kokosnøttblomstens søte nektar.
Det er mange grunner til å også inkludere kokosolje i julebaksten. Ved å erstatte andre fettkilder i julebaksten helt eller delvis med Cocosa-olje, kan du løfte smaken et ekstra hakk. Et hint av kokos passer i alt fra kjeks til sjokoladedesserter og kaker.
Dette trenger du for en peanøtt-karamell-fudge til jul:
180 g peanøttsmør, fint u/salt
45 g Cocosa Pure Kokosolje
100 g Cocosa Kokossirup
1 ts ekte kanel
En klype salt
100 g sjokolade av god kvalitet
Slik lager du julefudgen:
Vei opp alt unntatt sjokolade i en kjele, og varm forsiktig opp på svak varme for å oppnå en homogen blanding
Kle en brødform med bakepapir og hell massen over i den. Sett så kaldt
Skjær opp massen i biter og trekk med sjokolade
Oppbevares i frys eller kjøl
Oppskrift: Mona Kvammen