Regjeringen styrker sjøsikkerheten

redningsselskapet

Redningsselskapet er fornøyd med at Regjeringen åpner for nye forebyggende tiltak mot drukning og ulykker til sjøs. Sammen med myndighetene skal Redningsselskapet styrke sjøsikkerheten i hele Norge.

I den nye stortingsmeldingen «samhandling for betre sjøtryggleik» legges grunnlaget for hvordan myndighetene og beredskapsaktører skal jobbe sammen for å redusere antall ulykker.

– Vi er glad for at Regjeringen prioriterer sjøsikkerhet og deler Redningsselskapets nullvisjon om at ingen skal drukne. Denne stortingsmeldingen er første skritt for å kunne styrke beredskapen langs hele kysten, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Redningsselskapet har spilt inn flere tiltak om å forhindre drukning som Regjeringen nå åpner for i stortingsmeldingen. Blant disse tiltakene som nå vurderes er å stille krav til kompetanse og utstyr ved utleie av fritidsbåter. Turister mangler ofte erfaring og grunnleggende kunnskaper om sjøen. Noe som gjør at de er sterkt overrepresentert i drukningsstatistikken. Senest 23. juni da seks fisketurister måtte reddes etter å ha gått på et skjær i Søgne-skjærgården.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

En annen utsatt gruppe for drukninger er brukere av raske fritidsbåter. Derfor har Redningsselskapet ønsket å utrede egne krav for bruk av raske fritidsbåter. Dette ønsker Regjeringen nå å se nærmere på med eget teoretisk og praktisk kurs for båter som kan oppnå større fart enn 50 knop.

– Disse tiltakene vil kunne forhindre mange tragiske drukninger. Vi i Redningsselskapet er klare til å støtte sjøsikkerhetsinnsatsen til Regjeringen og fortsette det gode arbeidet for bedre kystberedskap, sier Rikke Lind.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.