Pangstart for Mesternes mester på NRK

nrk

Over 1,4 millioner seere har sett de to første episodene av Mesternes mester, som startet opp på NRK denne helgen. Seerandelen var på godt og vel 70 prosent.

Sesong 12 av Mesternes mester, for første gang innspilt på norsk jord, hadde sesongpremiere 1. nyttårsdag og episode 2 ble sendt dagen etter.

Helgens tall viser at 1.096.000 valgte å se første episode direkte, og 249.000 har så langt sett episoden i NRK TV. Tallene for andre episode er 1.061.000 på den lineære direktesendingen og 241.000 i NRK TV. Når opptaks- og repriseseing legges til, er tallene så langt til sammen 1.403.000 og 1.445.000 seere.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Tilsvarende tall på samme tidspunkt etter sesongpremieren i fjor var 1.364.000 og 1.336.000 seere.

Markedsandel på den første episoden var 71 prosent, mens den var totalt 73 prosent for den andre.

Vanvittige tall

– Dette er rett og slett helt vanvittige tall, sier NRKs prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg. – Jeg er så glad og takknemlig for at vi sammen med Rubicon TV og årets fantastiske deltakere har greid å lage et program som folk fortsetter å elske. Det var ingen selvfølge i den situasjonen vi sto i da planene måtte kastes om på grunn av pandemien. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen, sier Basberg.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

– Mesternes mester fortsetter å være et svært godt sett program, sier medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim. – Det er ikke en selvfølge at en programserie som er i sin 12. sesong skal fortsette å levere på dette nivået. En markedsandel på over 70 prosent er meget sterkt. sier Fredheim.

Mesternes mester er innspilt i Arendal og omegn, med navn som Aksel Lund Svindal, Johann Olav Koss og Cecilie Leganger på deltakerlista. Serien fortsetter på fredager utover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.