Panelet er tilbake i trendbildet

hasås

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt, hos alle generasjoner – også den yngre garde. Personlig, unikt og ekte, treverkets egenskaper er igjen i fokus.

Interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen i Into Design Interiørarkitekter mener at panelet har kommet for å bli. 

– Panelet er tilbake for fullt, og vi ser bare mer og mer av det. Det er slutt på at folk assosierer panel med gamle gulnede furuvegger. Både produktutvikling i bransjen og folks ønske om mer taktile overflater, er årsaker til at panel er tilbake i de norske hjem, forteller Weum Knudsen. 

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Hos den norske trelastprodusenten Hasås har de merket den økte etterspørselen etter panel.

– Vi ser at stadig flere velger panel på veggene. «Jeg tror det handler mye om alle valgmulighetene panelet gir når det gjelder overflater, strukturer, behandlinger og farger», sier Elin Hasås Pettersen, markedssjef i Hasås.

– Mange av kundene våre synes det er vanskelig å velge og se for seg hvilket uttrykk panelet vil gi, forteller Hasås Pettersen. – Derfor har vi laget et nytt interiørkonsept med vår panel, som vi har kalt Stjernepanel. Her vi valgt ut en del paneler, plassert dem i fire ulike stilkategorier; Rått og Røft, Nordisk Natur, Evig Eleganse og Lun Lounge, avslutter Pettersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.