MUSIKKANMELDELSE: André Borgen – Hands and Feet, et kult album

sheep chase

Etter en periode med mer stillhet enn normalt, har André Borgen vist seg frem mer og mer. Med hyppigere konserter med flere av hans alternative prosjekter og under noen av alter-egoene han er kjent under, re-utgivelser av eldre album, gjesteopptredener på album fra Outer Limit Lotus og Center of the Universe.

Og nå med et knippe fantastiske nye låter som har tatt form som albumet «Hands and Feet». Et album som gir oss innsikt i en mørkere periode av artistens liv, satt sammen av like deler lekenhet og melankoli i både instrumentering og tekst.

– Det er ikke nødvendigvis de mørke sidene av livet som er problemet, men hvordan vi velger å se på det – med håp om å spre litt lys til mørke tider, sier André Borgen.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Resignasjonen, håpet og distansen fra samfunnet som fremstilles på albumen understrekes av innspillingsprosessen. Alle instrumenter er spilt inn av ham selv, med kun én gjesteopptreden på steel-gitar av Marius Schei Johansen.

Bodøposten.no har fått lyttet til albumet før utgivelsen 9. november.

Albumet starter med «Paralyzed by Paradise» som er melodiøs, men dempet og forbereder lytteren på den særegne stilen. Det er en sterk, bra låt. Samme melodi med et annet arrangement ville vært en pop-hit. Men Lo-fi er det motsatte. Du må liksom oppdage hvor bra låtene er selv uten at låtene illustrerer det det for deg.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Neste ut er «Tunnel Visions» som også har en solid melodi som basis, i tillegg er det temposkifte og andre musikalske genistreker i denne låta. Meget bra laget.

Neste er «Spot That». Igjen er det en sterk melodi og komposisjonen er imponerende, stemmen i denne låten er uvant, noe som gjør at den må høres flere ganger.

Også låten «Silly» overrasker vokalmessig, og låten er nok engang meget solid. Faktisk så er alle melodiene på dette albumet meget bra. Og slik fortsetter faktisk hele albumet.

Albumet avsluttes med låta «On a Branch» som er albumets desidert beste. Den kan man bare sette på «repeat». Seriøst.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Stilen er uvant for de som liker «kommers» musikk. Musikk-stilen vil sikkert passe for alle som liker litt annerledes rock og pop.

Jeg synes hele albumet rett og slett er meget bra laget. Annerledes – men kult og hipt. Det er også verdt å merke at lyden er meget bra på albumet, veldig «crisp» og god lyd og det gjør at du virkelig kan nyte låtene med headset også.

Lo-fi-legenden André Borgen slipper med andre ord sitt beste albumet på årevis. Terningkast 5.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.