Matproduksjon i Norge går som normalt

matbutikk

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har nylig hatt et nytt møte med sentrale aktører i landbruket og Mattilsynet. Tema for møtet var status etter innføring av omfattende innstramminger i Oslo, Follo og omkringliggende områder, og innføring av strenge innreiserestriksjoner til Sverige.

Næringen rapporterte om at all produksjon går som normalt, men at bransjen har innført ytterligere innskjerping av smitteverntiltak.

– Det er viktig for oss å få informasjon om hvorvidt smittesituasjonen og innstrammingene som er innført de siste dagene medfører nye utfordringer som påvirker produksjon og forsyning negativt. Jeg fikk en god orientering om status og samtidig forsikringer om at per nå går matproduksjon som normalt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Les også:  Helsetjenesten: – Utfordringene krever endring, prioritering og omstilling

Det forventes ikke problemer med forsyninger på innsatsvarer, på kort sikt. Bedriftene har lagre, men det er stor oppmerksomhet rundt dette for å sikre stabil produksjon og vareflyt fremover.

Det er en krevende situasjon, og i deler av landet er det innført de strengeste tiltaken siden mars 2020. Det er full beredskap i verdikjeden, og alle følger opp rådene og påleggene som helsemyndighetene har gitt.

Les også:  Norge og Storbritannia forplikter seg til et tettere maritimt samarbeid

– Vil vil følge situasjonen tett og jeg har bedt om å bli holdt løpende orientert fra næringen, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Søndag gjorde regjeringen noen justeringer på hvilke butikker som kan holde åpent utover dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner. Det gjelder blant annet dyrebutikker og utsalgssteder for dyrefôr og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr, i tillegg til  butikker som selger deler og fôr knyttet til landbruk og husdyrproduksjon. Disse butikkene kan nå holde åpent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.