LESERINNLEGG: Nok et argument for å tre ut av EØS-avtalen

vidar kleppe

Regjeringen vil justere barnetrygd og kontantstøtte etter kostnadsnivået i landet der barnet bor. Det er helt uaktuelt, fastslår EU-kommisjonen ifølge media. Det bare dokumenterer hvorfor Norge bør tre ut av EØS-avtalen.

Foreldre som aldri har bodd i Norge kan ha rett på norsk barnetrygd og kontantstøtte. Hvis mor eller far jobber her, spiller det ingen rolle hvilket EØS-land barnet og den andre forelderen bor i. Siden levekostnadene i mange EØS-land er langt lavere enn i Norge, kan barnetrygd og kontantstøtte være store inntektskilder for noen familier.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Regjeringen har lenge jobbet for å få lov til å justere ytelsene etter kjøpekraften i landene barna bor. Men regjeringen får det ikke til. Dette er ikke mulig med dagens regelverk, og EU-kommisjonen har ingen intensjoner om å endre dette, sier EU-kommissær Marianne Thyssen. VG.

At EU nekter Norge å justere barnetrygd og kontantstøtte etter kostnadsnivået i landet der barnet bor er nok et godt argument for at stortinget sier opp hele EØS-avtalen. Bare den siste korte tiden har EØS-avtalen medført at EUs byrå for energi ACER overta den norske kontrollen med våre naturressurser på energiområdet. Nok er nok!

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Vidar Kleppe

Politisk nestleder for Demokratene i Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.