Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Norges Kampsportforbund

Norge deltok med fire utøvere under årets europamesterskap i Ju-Jitsu, som ble arrangert fra 23.-25. november i den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje herrenes -69kg i jiu-jitsu-gren, tilsvarende Brazilian Jiu-Jitsu.

Abaszada som representerer Oslo Karate Klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og Norges første offisielle EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu (6 seire, 1 tap). Det ble til slutt en svært nervepirrende kamp mot israelske Yarin Chikri i bronsefinalen, der han til slutt sikret bronsemedaljen i en klasse som talte 23 utøvere.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre BJJ-organisasjoner, samt gått kamper i Mixed Martial Arts (MMA). Det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette EM og tar en historisk medalje for Norge. Å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.