Gullballen til Graham Hansen og Haaland

nff

Gullballen deles ut av Norges Fotballforbund hvert år, der årets beste kvinnelige og mannlige fotballspiller mottar prisen. I år som i fjor gikk de to prisene til Caroline Graham Hansen og Erling Braut Haaland.

– De har i lange perioder av året prestert i verdensklasse, sier juryen om duoen som for andre året på rad blir tildelt den gjeve prisen.

Begge hadde en drømmesesong i 2021. Haaland scoret totalt 49 mål for klubb- og landslag, og ble toppscorer i Champions League. I tillegg bidro han sterkt til at Borussia Dortmund gikk til topps i den tyske cupen, der han blant annet scoret to mål i finalen.

Les også:  Ola Solbakken signerer for Roma

Graham Hansen kunne heve Champions League-trofeet i mai, der hun også scoret for Barcelona i 4-0-seieren over Chelsea i finalen. I tillegg ble det serie- og cuptittel og en landslagssesong der hun, som kaptein i flere kamper, bidro sterkt til at Norge tok et langt steg mot VM i 2023.

– Dette var veldig, veldig hyggelig. Det betyr at man har gjort noe bra, og jeg setter veldig pris på det. Det er alltid hyggelig å få bekreftelse på at man har gjort en god jobb. Jeg vil takke alle lagkameratene, trenere og støtteapparat på klubb- og landslag, alle som har bidratt til at jeg kan få lov til å gjøre det jeg er best på, sier Graham Hansen.

Les også:  Ola Solbakken signerer for Roma

– Det er litt ekstra spesielt at man får det av sine egne. Det betyr at folk setter pris på det jeg gjør. Det er gratis motivasjon til å komme i gang videre. Jeg må takke lagkameratene, det er de som spiller ballen til meg, og selvfølgelig trenerne på både klubb- og landslag, sier Haaland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.