En flott juledekorasjon du enkelt lager selv

julebrett

Førjulstiden er en høytid også for å lage dekorasjoner og utøver hobbyaktiviteter sammen med familien. Her viser vi deg en dekorasjon på brett, og en kreativ hengende adventskrans.

Det beste med å lage juledekorasjoner på et fat er at den er enkel å sette på bordet og flytte på når du trenger plassen, i tillegg til hvor imponerende den ser ut hvis dette er blomsten du tar med deg til vertskapet når du skal på besøk. Du lager den enkelt selv:

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

For å lage det koselige fatet med julestjerner og lys, trenger du: Et fat, gammelt servise, gjerne kopper og kar, evnt spraymaling, limpistol, bøybare skjeer, eller juletrelysholdere til stearinlys, en tang, minijulestjerner, mose, og papp, hyssing og treperler til kortene som henger på.

Slik lager du julens koseligste fat: Sparymal evnt kopper og kar (gjøres helst ute, eller dekk til omgivelsene godt). Lim sammen kopp og skål så de blir stabile. Fjern forsiktig plastpotten til julestjernen, og sett den i koppen.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Press godt til med mose, det er viktig med stabil fuktighet for å holde julestjernen fin gjennom hele julen (husk at den ikke vil ha mye vann!). Sett koppen på brettet.

Lysholderen festes på koppen, eller du bøyer til en skje som vist på bildet, og limer lyset i skjeen.

Du kan også gi julebrettet i julegave: Lag kort ved å lime sammen papp og hilsen, og avslutt med å skrive hyggelige julehilsner!

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Mer informasjon og artikler om julens blomster og dekorasjoner finner du på www.obp.no, og www.stars-for-europe.com.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.