Utviklingsminister Nikolai Astrup er med når Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til Tsjad

norwegian

17. september går årets viktigste flygning til Tsjad i Sentral-Afrika. Norwegian og UNICEF skal sende et fly med nødhjelp til barn rammet av konflikt i denne regionen. Utviklingsminister Nikolai Astrup er også med på flygningen.

– Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er en av mange mulige måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper også andre bedrifter lar seg inspirere, sier han.

Dette er femte gang Norwegian og UNICEF sender et fullastet fly med medisin, skolemateriell og annen nødhjelp til deler av verden der krig og konflikt er normalen. Tsjad er en av verdens glemte kriser: Det er et av de fattigste landene i Afrika, og konflikten med Boko Haram kombinert med kraftig tørke har ført til en humanitær krise og flere hundre tusen barn står i fare for å dø på grunn av alvorlig underernæring.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

– Norge er en betydelig bidragsyter til UNICEFs arbeid. Denne reisen gir en god mulighet til å se med egne øyne hvordan UNICEF jobber i felt. Dersom vi skal nå bærekraftsmålene, er det helt avgjørende å få privat sektor med på laget. Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er en av mange mulige måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper også andre bedrifter lar seg inspirere.

– Landene i Sahel og rundt Tsjadsjøen er blant verdens aller fattigste. De er hardt rammet av klimaendringene og konflikt. Det er viktig for alle – også oss i Europa – at disse landene lykkes bedre. Derfor er både akutt humanitær bistand, sikkerhetssamarbeid og det mer langsiktige utviklingsarbeidet Norge bidrar til i denne regionen viktig. Uten internasjonal støtte vil flere av disse landene ikke kunne nå FNs bærekraftsmål, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Årets viktigste flygning
– Årets viktigste Norwwgian-flygning i år går til Tsjad. Mange av barna som har blitt fanget i konflikten, har mistet hjem, familie og år med utdanning. Derfor stiller vi med fly og mannskap og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med medisiner, skolemateriell og annen nødhjelp slik at barna i Tsjad én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp lokalsamfunnene sine. Så langt har vi fått inn nesten 1,5 millioner kroner. Vi oppfordrer alle til å bli med på aksjonen, slik at vi når målet om å samle inn 2 millioner, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

– Jeg har selv sett hvor alvorlig den humanitære situasjonen er i den delen av Afrika. Denne flyvningen vil utgjøre en enorm forskjell for barna i Tsjad. Jeg håper så mange som mulig bidrar, slik at vi får fylt opp lasterommene med livsnødvendig medisin, vannrenseutstyr og andre nødhjelpsartikler. Behovet for barna i Tsjad er mye større enn det UNICEF alene kan dekke. Derfor betyr det mye at Norwegian flyr ned skolesaker, vaksiner og høynæringsrik mat fra UNICEF. Engasjementet fra Norwegian er ubetalelig. Mange av de Norwegian-ansatte som er med på turen, støtter vårt arbeid etterpå, og det er helt fantastisk, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.