Strynefestivalen: Snart åpner billettsalget til «Nordens Ibiza» på Stryn

fri flyt

Strynefestivalen er mer populær enn noensinne, og blir alltid fort utsolgt. Sommerens store høydepunkt nærmer seg og billettene legges snart ut for salg.

Strynefestivalen er et unikum i den norske festivaljungelen. Den finner som kjent sted i Stryn hver sommer, og samler aktive og ekstremsportinteresserte unge fra hele Norden til fire dager med fest, fart og moro.

– Vi kunne ikke hatt Strynefestivalen noe annet sted enn på Stryn, for det er så mange forskjellige aktiviteter man kan gjøre på et lite område. Stisykling, klatring, ski, padling og mye mer står på programmet, sier Lisa Kvålshaugen Bjærum. For mange er Strynefestivalen starten på sommeren, og vi har mange deltagere som kommer igjen hvert år, legger hun til.

Les også:  Flyr lanserer nye ruter til København, Paris og Roma som nye reisemål

– Det er viktig for oss å støtte opp mot lokalt næringsliv, og vi har et godt og tett samarbeid med flere aktører om guiding, matservering, kurs og andre aktiviteter.

Nyheter på programmet i år er blant annet teknikkurs og introduksjonskurs i klatring. Paula Voldner, en av Norges fremste klatrere, er blant klatreinstruktørene på Strynefestivalen i år. En annen nyhet er Stand-up-paddle-safari på elven Folva som renner gjennom dalen.

– I tillegg utvider vi plasser på introkurs i havkajakk og elvepadling, for det har vært så populært, forteller festivalsjefen. Ikke minst arrangerer vi frikjøringskonkurransen Fri Flyt Freeline Jam lørdag 13.juni på Stryn sommerski. I fjor var det like mange gutter som jenter som deltok. Vi satser på like bra påmelding i år!

Les også:  - Takk for en strålende strandryddeuke!

Festivaldeltagerne har mulighet til å kjøpe med påmelding til frikjøringskonkurransen som en del av festivalpasset, og får dermed muligheten til å konkurrere om å være best på ski landets råeste frikjøringstalenter. Profiler som Lisen Strøm og Stinius Skjøtskift har vært på pallen i den tradisjonsrike lavterskel-konkurransen.

Live-scenen på Folven Camping hvor festivalen finner sted er også åsted for livlige konserter og noe av sommerens beste festing. I år kommer det psykedeliske rockebandet Mandalai Lamas for å rocke fredagskvelden. På lørdagen spiller det mye omtalte bandet brenn., nominert til to spellemannspriser og beryktet for å være et av Norges beste liveband i dag. Den siste kvelden varer festen til langt på natt med sitt sagnomsuste nachspiel, som tradisjonelt inneholder DJ-musikk, badeleker og en mystisk kyllingmann.

Les også:  Ving melder om rekordsalg: Nå selges det like mange reiser som før pandemien

Festivalpassene slippes 20.februar kl 10.00 på friflytbestill.no, deretter åpner påmeldingen til aktiviteter og kurs mandag 24.februar kl 10.00.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.