September nest beste elbilmåned i år

elbilforening

I september var andelen nye solgte elbiler igjen på over 50 prosent, etter en forventet økning i salget på slutten av kvartalet. Så langt i år ligger markedsandelen for elbiler på 44,7 prosent.

– Vi har fortsatt en god vei å gå om vi skal nå vårt mål om 50 prosent elbilandel i år, sier Christina Bu i Norsk elbilforening. – Vi hadde håpet på en større økning i salget andre halvår. 

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Etter et veldig sterkt 1. kvartal, med en markedsandel på 48 prosent har utviklingen flatet ut. Markedsandelen for elbiler endte på 44 prosent i 3. kvartal.  

Markedsandelen i september endte på 54,5 prosent, nest sterkeste elbilmåned så langt i år.  

– Det er bra, men vi har et godt stykke igjen. Dersom regjeringen skal nå sitt mål om kun utslippsfritt nybilsalg i 2025, er det viktig at avgiftsfritakene og bruksfordelene står fast for at flere skal velge elbil, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. 

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Hun forventer at regjeringen holder sine løfter til dagens og kommende elbilister i Statsbudsjettet som legges fram 7. oktober.  

 – Regjeringen har lykkes med sin elbilpolitikk fordi det som lønner seg for miljøet også lønner seg for lommeboka. Våre medlemsundersøkelser viser at flere oppgir at de velger elbil fordi det er miljøvennlig, men majoriteten kjøper fortsatt elbil fordi det er økonomisk lønnsomt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.