Populært nyttårsforsett med mening: Dobbelt så mange melder seg frivillig i januar

frivillighet Norge

De første ukene i januar er det minst dobbelt så mange som melder seg som frivillig til en organisasjon enn ellers i året. Dette viser statistikk fra rekrutteringssiden Frivillig.no over de siste 5 årene er helt tydelig.

Og selv de siste årene der rekrutteringen har vært betydelig redusert på grunn av pandemien, så er januar fortsatt en høytid for å kjenne på lysten til å bli med i frivilligheten.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Nyttår er tradisjonelt en tid for ny start og høye ambisjoner. Mange melder seg opp på treningssenter, slutter å røyke eller bestemmer seg for å skifte jobb. Men tall fra de frivillige organisasjonenes egen rekrutteringsside, Frivillig.no, viser at det hvert år er mange som har et litt annet nyttårsforsett; de melder seg frivillig i en organisasjon.

De to første dagene i januar har antallet besøk og meldinger gjennom Frivillig.no vært 5 ganger høyere, sammenlignet med en vanlig dag.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Besøksvenner, håndballtrener, flyktningguide, kattehusvakt, natteravn, speiderleder eller leksehjelp. Mangfoldet i frivilligheten er så stort at det treffer mange.

– Det er fint å se at så mange er engasjert og gjerne vil være med og bidra i frivilligheten når de ser mulighetene, sier prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen.

Tall fra Frivillighetsbarometeret som gjøres av Rambøll for Frivillighet Norge hvert år viser at 63% av befolkningen allerede er engasjert i frivilligheten på et eller annet vis. Det er altså ganske vanlig å være frivillig, kanskje vanligere enn folk tror. Og i Frivillighetens år 2022 er det nok enda fler som vil finne veien inn i organisasjonene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.