Ønsker kavaleribataljon i Finnmark

forsvaret porsanger

Påtroppende fylkesordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark og ordfører Aina Borch i Porsanger mener Norge må ha en militær tilstedeværelse i fylket som styrker landmaktens troverdighet og terskel i nord.

Torsdag legger regjeringen fram stortingsproposisjonen om Landmakten. Den legger føringer for framtidige investeringer i Hæren og Heimevernet, og Vassvik og Borch har klare forventninger om at Finnmark blir prioritert.

– Vi mener det er helt avgjørende at Landmakten i Finnmark prioriteres når det vedtas bindende investeringer for Hæren og Heimevernet frem til 2035, sier Vassvik.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Finnmark fylkeskommune og Porsanger kommune har i mange år vært samstemte om at Hæren skal tilbake til Porsanger både med jegersoldater, mekaniserte styrker og tilpassede våpensystemer.

– Nå forventer vi at kravet endelig får gjennomslag. Det er en realistisk forventning med tanke på landmaktutredningens foreløpige konklusjon som ble lagt fram i sommer. Der anbefaler Forsvarssjefen en kavaleribataljon med mekaniserte styrker og jegerstyrker på Porsangmoen som grunnlag for fremtidig landmaktstruktur, slår de to fast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.