85,8 millioner til framtidens energisystem

mast elektrisitet

Enova har delt ut totalt 210,3 millioner kroner til åtte prosjekter for framtidens energisystemer. Flere Agder Energi-selskap er med i tre av disse prosjektene, som til sammen fikk 85,8 millioner kroner.

– Vi er trygge på at prosjektene samlet sett vil ha stor nytteverdi for energisystemet i Norge. Ved å få demonstrert disse løsningene i stor skala og under reelle driftsbetingelser vil vi få verdifull læring og en god pekepinn på hva som vil være gode løsninger for framtiden, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Enova fikk inn 33 søknader og åtte av dem ble innvilget økonomisk støtte. Målet med Enova-satsingen er å demonstrere ny teknologi, digitale løsninger og forretningsmodeller som utnytter fleksibiliteten i energisystemet.

Smartere og mer fleksibelt strømnett 
– Vi har et robust energisystem i dag, men dette vil bli utfordret når stadig mer av samfunnet skal elektrifiseres i omstillingen til lavutslippssamfunnet. Da må ny teknologi og nye forretningsmodeller tas i bruk og utvikles, sier Leistad.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Dagens strømnett er ikke bygd for å levere store mengder strøm på kort tid, som kreves ved for eksempel lading av elbiler. Ifølge Norges vassdrag- og energidirektorat er det behov for å investere 140 mrd. kroner de neste 10 årene.

Digital og bærekraftig digital satsing
Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi er meget godt fornøyd med støtten fra Enova.

– Dette er viktig for å stimulere den digitale satsingen vår slik at vi kan finne nye og bedre måter å bruke strømnettet på i fremtiden Tildelingen viser at Enova er med på å presse frem den digitale utviklingen vi står midt oppe i, sier Nysted og legger til:

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

– Vi ser at det å konstant bygge mer strømnett i takt med elbilsalget og befolkningsveksten ikke er bærekraftig i fremtiden, hverken for oss, kundene eller det norske samfunnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.