​Hurtigruten starter hybrid-seilinger rundt Svalbard

hurtigruten

I sommer skal MS Roald Amundsen bli første hybridskip som seiler rundt hele Svalbard. Med flere skip i drift langs norskekysten vil Hurtigrutens gjester få de spektakulære norske fjordene nærmest for seg selv de neste månedene.

– Sommeren 2020 blir en av de mest spesielle i norsk reiselivs historie. Samtidig er det en helt unik mulighet til å oppleve noen av Norges råeste reisemål nesten mutters alene, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten. 

Les også:  Dette er mattrendene i 2023

Etter at koronakrisen nærmest la reiselivet brakk over natten, har Hurtigruten jobbet på spreng med å få opp igjen aktiviteten og få ansatte tilbake i arbeid.

I rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – der Hurtigruten har seilt siden 1893 – vil selskapet inntil videre drive fire skip. Skipene følger den vanlige ruteplanen med anløp i 34 havner, kortreist lokalmat og et omfattende utfluktsprogram i samarbeid med lokale leverandører langs hele kysten. 

Les også:  Singel i 2023: Disse trendene bør du få med deg!

De siste ukene har Hurtigruten hentet tilbake over 400 permitterte for å sette flere skip tilbake i drift. 

– Det føles godt å kunne hente tilbake ansatte, og gjøre det vi kan for å bidra til at små og store bedrifter langs hele kysten kan få opp aktiviteten igjen, sier Skjeldam. 

Vanligvis seiler Hurtigruten med 11 fullbookede skip i rutetrafikken gjennom hele sommeren. Selv med bare noen få skip i drift, ser belegget ut til å ligge på rundt 30 prosent i sommer. 

Les også:  Langsiktig pilegrimssatsning gir gode resultater

– Vi har god plass på alle seilingene. Det er fordi nordmenn klarer ikke å dekke opp for de utenlandske turistene som ikke får komme inn i landet, sier Skjeldam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.