Eventyrer satt hydrogenelektrisk rekkevidderekord

hyundai

Den franske aeronauten, ballongføreren og Solar Impulse Foundation-presidenten Bertrand Piccard satte denne uken verdensrekord i en Hyundai NEXO.

Franskmannen Bertrand Piccard er president i Solar Impulse Foundation, ballongfører, eventyrer og aeronaut, men denne uken viet han til Hyundais revolusjonerende hydrogenelektriske NEXO. I et ambisiøst prosjekt satte Piccard verdensrekord etter å ha kjørt 778 kilometer på tvers av Frankrike på en tank med hydrogen. Vel fremme hadde Piccards Hyundai NEXO fortsatt 49 kilometer rekkevidde igjen på tanken. 

Mandag 25. november forlot Piccard FaHyences hydrogenfyllestasjon i Sarreguemines. Startpunktet ble valgt som følge av Grand Est-regionens sterke forpliktelse til ansvarlig og fremtidsrettet mobilitet. Dagen etter svingte Piccard bilen inn på Musée de l’Air et de l’Espace i Le Bourget, 778 kilometer unna. Aldri før har en hydrogenelektrisk produksjonsbil kjørt så mange kilometer på en tanking.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Piccard er ikke ukjent med spennende utfordringer, og var først i verden til å reise jorden rundt med luftballong i ballongen Breitling Explorer. Siden ble han førstemann rundt jordkloden i et solkraftdrevet fly da han fløy kloden rundt i flyet Solar Impulse. 

Annerledes denne gangen var at Piccard fikk muligheten til å ta med passasjerer på rekordturen. Det ga Piccard og passasjerene et unikt innblikk i en ny generasjon bilteknologi, og de fikk diskutert viktige temaer som klima og miljøvern, så vel som tanker rundt bærekraftig utvikling og mobilitet.

At Piccard avsluttet reisen på på Musée de l’Air et de l’Espace i Le Bourget var en anerkjennelse av hans bidrag til luftfarten. Sammen med sjefen for Hyundai Motor France, Lionel French-Keogh, kunne Piccard uttale følgende som ny verdensrekordholder.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

– Med dette eventyret har vi bevist at vi med moderne og rene teknologier ikke lenger trenger eksperimentelle prototyper for å oppnå nye rekorder. Vanlige mennesker kan nå gjøre det samme med et ordinært nullutslippskjøretøy, sa Piccard etter å ha fullført rekordturen, og la til:

 – En ny æra for bilens prestasjoner har startet, og det til nytte for klimaet.

French-Keogh i Hyundai la til:

– Mens noen tviler over relevansen hydrogen har for morgendagens biler, har vi i Hyundai trodd på dette siden vi startet utviklingen av denne teknologien i 1998. Takket være denne rekorden satt av Bertrand Piccard mener vi at all tvil er fordrevet. I tillegg til å være en relevant stemme for hele verden, er Bertrand en karismatisk person som bedre enn noen vet hvordan man øker kjennskapen rundt klimaspørsmål, sa den franske Hyundai-toppen, og fortsatte: 

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Vi deler hans overbevisning om at det er mulig å endre vårt forbruk på en bærekraftig måte, og at hydrogen er et av svarene på utfordringene. I våre øyne er respekten for klimaet en vektor for vekst og ikke et hinder for innovasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.