Yara og IBM samarbeider om fremtidens landbruk

ibm og yara

Yara International, et ledende globalt gjødselselskap, og IBM, fredag en avtale om å bygge en global digital landbruksplattform, og å tilby helhetlige digitale tjenester og agronomisk rådgivning.

De to selskapene vil sammen bidra til å øke den globale matproduksjonen ved å trekke på sine komplementære evner: Yaras agronomiske kunnskap med over 800 agronomer på bakken og mer enn hundre års erfaring, og IBMs digitale plattformer, tjenester og kompetanse innen kunstig intelligens (AI) og dataanalyse.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Vårt samarbeid dreier seg om å gjøre en reell forskjell i landbruket. For å kunne brødfø en voksende befolkning på en ansvarlig måte, er det avgjørende at bønder øker matproduksjonen på eksisterende jordbruksområder, slik at man unngår avskoging. Yara og IBM skal utvikle digitale løsninger som gir store og små bønder muligheten til å øke avlinger, kvalitet og inntekter på en bærekraftig måte, sier Terje Knutsen, Konserndirektør for Salg og Markedsføring i Yara.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

Den felles globale digitale landbruksplattformen vil anvende kunstig intelligens, maskinlæring og datainnsamling for å gi ny innsikt til bøndene. Den digitale plattformen vil være tilgjengelig over hele verden med en ambisjon om å dekke 100 millioner hektar jordbruksareal – noe som tilsvarer to ganger størrelsen på Spania eller nær 7 prosent av alle jordbruksarealer i hele verden, inkludert millioner av småbruk.

– Ettersom etterspørselen etter mat stiger i takt med befolkningsøkningen i verden, vil den digitale landbruksplattformen spille en viktig rolle for å øke verdens avlinger på en bærekraftig måte. IBMs kapasitet og ekspertise innenfor AI, big data og blokkjede-teknologi, sammen med Yaras agronomiske kunnskap, digitale innovasjonskraft og globale erfaring innenfor landbruk, er en perfekt kombinasjon i partnerskapet vårt, sier Luq Niazi, Global Managing Director for Consumer Industries i IBM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.