World Cheese Awards 2022: Parmigiano Reggiano vant 93 priser!

lynx

Den internasjonale juryen med 250 eksperter fra over 30 land tildelte Parmigiano Reggiano utrolige 93 medaljer, hvorav to var Supergull. – Vi vendte tilbake til Italia som vinnere etter å ha konkurrert med over 4000 oster fra 45 land rundt om i verden, sier Nicola Bertinelli, president i Parmigiano Reggiano-konsernet.

Parmigiano Reggiano vant 93 medaljer og ble dermed den mest prisbelønte osten ved World Cheese Awards 2022, verdens ledende internasjonale ostekonkurranse som i år ble arrangert i Newport, Wales. Den internasjonale juryen som er sammensatt av 250 eksperter fra mer enn 30 land, tildelte Parmigiano Reggiano to Supergull medaljer: til Latteria Sociale Centro Rubbianino (RE) og Caseificio di Gavasseto e Roncadella (RE).

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

I år var National Parmigiano Reggiano Team sammensatt av 86 meierier fra de fem provinsene i området: Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna og Mantova. En gruppeinnsats som ga landslaget 90 priser: to Supergull (konkurransens beste ost), 17 gullmedaljer, 33 sølv, 38 bronse. I tillegg tre medaljer (en gull, en sølv og en bronse) tildelt tre meierier som deltok uavhengig av hverandre i konkurransen.

– Parmigiano Reggiano har nok en gang demonstrert egenskapene til en ost som er unik i verden. Vi returnerte til Italia med hevet hode, med 93 medaljer, inkludert to Supergull og 18 gull, etter å ha kjempet med mer enn 4000 oster fra 45 land rundt om i verden. En suksess som er en kilde til stolthet for hele forsyningskjeden vår, sier Nicola Bertinelli.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

Parmigiano Reggiano er en av de eldste og rikeste ostene i verden, og er laget med kun tre ingredienser – melk, salt og løype – og inneholder derfor ingen tilsetningsstoffer. For å skape den særegne smaken har kuene et tilrettelagt kosthold.

Parmesanen har en modningstid på minimum 12 måneder. Parmigiano Reggiano har gjennomgått en svært liten endring i produksjonsprosessen og produseres i hovedsak fortsatt på samme måte som for nesten 1000 år siden. Parmigiano Reggiano er laget i et lite område i Nord-Italia – som inkluderer provinsene Parma, Reggio Emilia, Modena og deler av Mantova og Bologna. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.