Vy og Fjord1 med nytt reiselivsselskap

vy

Reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS er nå stiftet og registrert, og skal gjøre det enkelt å velge en miljøvennlig reise med tog, buss og båt til både velkjente og nye reisemål året rundt.

– Dette er en viktig satsning for oss, og en god nyhet for norsk reiseliv. Sammen er Fjord1 og Vy ledende innen transport på sjø og land. Nå samler vi krefter for å gjøre det enklere å feriere i Norge med miljøvennlig kollektivtransport, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy og styreleder i Vy Fjord1 Reiseliv AS.

Det nye reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS er nå stiftet og registrert. Fjord1 og Vy eier 50 prosent hver. Selskapet får hovedkontor i Bergen, og rekruttering av daglig leder for selskapet starter nå. Det nye selskapet blir eier av 74 prosent av aksjene i Fjord Tours AS, som dermed blir et datterselskap.

Les også:  Nytt sofa-konsept fra Samsung og designbyrå

Vy Fjord1 Reiseliv vil bidra til å skape vekst i lokal turistnæring og lokale arbeidsplasser, samt bedre samspill mellom nasjonale, regionale og lokale reiselivsaktører.

– Norge er et vakkert land. Mange steder kan få langt flere besøkende enn de får i dag. Vi vil løfte både kjente og nye reisemål sammen med lokale aktører. Vi ønsker også å bidra til mer helårsturisme. Hver sesong har sin sjarm, sier Dagfinn Neteland, administrerende direktør i Fjord1 og styremedlem i Vy Fjord1 Reiseliv AS.

Vy Fjord1 Reiseliv AS er i dialog med flere destinasjonsselskaper i hele landet. Selskapet har nylig deltatt i en emisjon i destinasjonsselskapet Romsdalen AS, og eier om lag 20 prosent av aksjene i selskapet. I tillegg blir Vy Fjord1 Reiseliv blant annet eier av 31 prosent av aksjene i Geiranger Fjordservice AS.

Les også:  "Drikkeministeren" hedret norsk øl og eplemost

Selskapets deltakelse i destinasjonsutvikling er organisert uavhengig av eiernes transporttilbud, og satsingen i Romsdalen går videre med full styrke selv om Vy ikke vant togkontrakten i nord.

Vy kjører tog og buss i store deler av Norge. Fjord1 er Norges største fergeselskap og eier 50 prosent av The Fjords, med hybridskipet Vision of the Fjords og helelektriske Future of the Fjords.

Datterselskapet Fjord Tours har lang erfaring med å sette sammen pakketurer med kollektivtransport, som «Norge i et nøtteskall», med blant annet Bergensbanen og Flåmsbana. Turistene reiser med rutegående kollektivtransport, og pakkene inkluderer også overnatting, aktiviteter og andre opplevelser.

Les også:  Her er splitter nye Kia EV9

Enkle, digitale løsninger er sentralt for å gjøre det lett å oppleve Norge med tog, buss og båt. Fjord Tours lanserte nylig en ny digital portal. Neste skritt vil være å utvikle en digital tjeneste for reiselivsagenter og turoperatører.

– Vi skal markedsføre Norge internasjonalt, hvor det er økende interesse for miljøvennlige rundreiser med kollektivtransport. Samtidig skal vi også gjøre det enklere for nordmenn å oppleve sitt eget land med miljøvennlig transport, avslutter Synne Homble.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.