Visma satser på Business Intelligence i Norden

visma

Stadig flere bedrifter investerer i Business Intelligence-verktøy for å analysere store mengder data. Visma etablerer nå en større nordisk BI-aktør ved å slå sammen de eksisterende BI-miljøene i Visma bWise og Optivasys for å sikre en enda sterkere markedsposisjon og sørge for et enda bedre tilbud til nye og eksisterende kunder.

Business Intelligence er et viktig satsingsområde for Visma, som har investert kraftig i BI-kompetanse de siste årene. Visma kjøpte norske bWise i 2016 og svenske Optivasys i 2017. Selskapene leverer BI og analytics-løsninger til store og små virksomheter innenfor både privat og offentlig sektor. Begge selskapene har levert gode resultater og har bygget opp et attraktivt kundegrunnlag.

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

Satsingen vil styrke Vismas merkevare innen Business Intelligence, og det nye selskapet vil hete Visma bWise i begge land. Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise, vil lede det nye selskapet.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den svenske organisasjonen, og jeg er trygg på at vi har mye å tilby både kunder og ansatte ved å utnytte ressursene enda bedre gjennom et felles Visma bWise i Norden, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise.

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

– Sammenslåingen vil skape flere synergier som vil komme både nye og eksisterende kunder til gode. Vi vil kunne tilby et bredere utvalg av produkter og tjenester innenfor Business Intelligence i Norge og Sverige, samtidig som vi vil kunne dele kompetanse og ressurser på tvers av de to selskapene i enda større grad, sier Carsten Boje Møller, divisjonsdirektør i Visma Custom Solutions.

For ansatte i Visma vil den nye satsingen gi flere utviklingsmuligheter, kompetansedeling på tvers av selskapene og internasjonale karrieremuligheter. Det nye fagmiljøet vil nå bestå av nærmere 100 eksperter innen Business Intelligence i Sverige og Norge.

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

– Fremover vil vi jobbe aktivt for å etablere et godt samarbeid og gi det nye nordiske selskapet de beste forutsetninger for å lykkes i markedet ved å bygge en sterk felles kultur, avslutter Boje Møller.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.